Cezaya yer olmadığına

Güncelleme Tarihi:

Cezaya yer olmadığına
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2014 01:58

Çanakkale’de 3 Haziran’da, Gezi Parkı eylemlerine destek amacıyla düzenlenen yürüyüş sırasında sprey boyayla yola ‘Hükümet istifa’ ve ‘Faşizme ölüm’ yazdığı iddiasıyla hakkında ‘Kamu malına zarar vermek’ten 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 13 yaşındaki B.T.İ., dün ilk kez hâkim karşısına çıktı.

Haberin Devamı

27 Kasım’da görülen ilk duruşmaya, ertesi gün sınava girecek olması nedeniyle katılmayan B.T.İ. ‘ihzar müzekkeresi’ çıkarılması üzerine dünkü duruşmada yerini aldı. Çanakkale 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya babası Tamer İ. ile gelen B.T.İ.’ye, sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ve Çanakkale Milletvekilleri Serdar Soydan ile Ali Sarıbaş da destek verdi.

SUÇ OLDUĞUNDAN HABERİM YOKTU

Duruşmada, savcılıktaki ifadesini tekrarlayarak “Başka birini sprey boyayla yola yazı yazarken gördüm. Ben de imrenerek yazdım. Bunun suç ya da kabahat olduğundan haberim yoktu” diyen B.T.İ. ifadesinin ardından salondan çıkarıldı. Oğlunun yaşananlardan yeterince zarar gördüğünü belirten baba Tamer İ. ise “Olay günü kendisinin yanında değildim. Çocuğum hakkında dava açıldığı için çok rahatsızım. Bir an önce davanın bitmesini bekliyorum. Bize bu sıkıntıları çektirenlerin de yargı karşısına çıkmasını istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

SUÇU KAVRAMA YETENEĞİ YOK

Aile ve Sosyal Politikalar Çanakkale İl Müdürlüğü’nde görevli Sosyal Hizmet Uzmanı Dilek Özbay da B.T.İ. ile mahkeme dışında görüştüğünü belirterek “Fiziki ve ruhsal gelişimi yaşına uygun ancak üzerine atılı fiilin anlam ve sonuçlarını kavrama yeteneğinin bulunmadığını düşünüyorum” dedi. Bunun üzerine mahkeme, ceza ehliyeti bulunmadığı ve şahsi cezasızlık sebebini gerekçe göstererek “Suça sürüklenen B.T.İ.’ye ceza verilmeye yer olmadığına ve anne-babasına teslimine” karar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!