'Cezalık değil ödüllük haberdi'

Güncelleme Tarihi:

Cezalık değil ödüllük haberdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2017 22:24

SÖZCÜ gazetesine yönelik FETÖ operasyonunda gözaltına alınan muhabir Gökmen Ulu ile internet sitesinin sorumlu müdürü Mediha Olgun önceki gece ‘Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme’ ve ‘Cumhurbaşkanı’na suikast ve fiili saldırıya yardım etme’ suçlarından tutuklandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tatil yaptığı yeri 15 Temmuz’da gazetenin internet sitesinde haber yaptığı gerekçesiyle tutuklanan muhabir Gökmen Ulu ifadesinde “Cumhurbaşkanı’nın tatil haberi bir gazetecilik başarısıdır. Cezalandırılma değil ödül gerektiren bir haberdir. Organize ve sinsi bir terör örgütü Cumhurbaşkanı’nın yerini gazeteden ya da gazeteciden mi öğrenir” dedi. Olgun da ifadesinde ”Cumhurbaşkanı haberi neden suç olsun. Darbecilerle irtibatımı gösterir delil yoktur” diye konuştu. Hâkimliğin kararında ise Ulu’nun Cumhurbaşkanı’nın yeri darbecilerce bilinmezken haber yaparak konumunu kamuoyu ile paylaştığı savunuldu.

‘BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE DARBE’
Gazetecilerin tutuklanmasına basın meslek örgütlerinden tepki geldi. Basın Konseyi’nden “Son gelişmeyi basın özgürlüğüne indirilen darbeler silsilesinin yeni bir halkası olarak görüyoruz” açıklaması yapılırken, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin açıklamasında ise özetle “Haberin suç kanıtı, gazeteciliğin terör faaliyeti, gazetecinin terörist olarak suçlanması bir demokrasi ayıbıdır. Türkiye artık bu ayıptan kurtulmalıdır” ifadesine yer verildi. 

BAKMADAN GEÇME!