‘Cezalandırdığı' otomobiline 9 yıldır binmiyor

Güncelleme Tarihi:

‘Cezalandırdığı otomobiline 9 yıldır binmiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2009 12:08

ERZİNCAN'daki işyerinde tavuk eti ve yumurta satan 45 yaşındaki Orhan Turan, 17 yıl önce 55 bin Alman Markı ödeyerek aldığı otomobilinin başına bir çok iş açtığını öne sürerek buna 9 yıldır binmediğini ‘evinin bahçesine hapsettiğini' söyledi.

Turan, “İşlerimin bozulması nedeniyle otomobili 1996 yılında 20 bin marka sattım. Paranın yarısını peşin aldım, gerisini alamadım. Meğer otomobil 10 kez el değiştirmiş. Bana çok çile çektirince otomobili ‘cezalandırdım'. Tam 9 yıldan beri evin bahçesine hapsettim ve çürümeye bıraktım” dedi.

Evli ve 3 çocuk babası Orhan Turan, 1992 yılında İstanbul'dan aldığı otomobili kullanmaya başladı. Turan, işlerinin bozulması üzerine 4 yıl sonra otomobili satışa çıkardı. 20 bin Mark'a sattığı otomobilin parasının yarısını peşin alan Turan, kalanı için vade yaptı. Otomobili satın alan kişi, borcunu ödemediği halde otomobili ‘elden çıkardı.' 10 el değiştirdiği halde adına kayıtlı görünen otomobil için 1500 TL lira vergi ve trafik cezası ödeyen Orhan Turan, dedektif gibi iz sürerek 2000 yılında aracı Diyarbakır'da buldu. Cezalarını ödeyerek teslim aldığı otomobili Erzurum'daki evinin bahçesine park eden Orhan Turan, bunu 9 yıldan bu yana yerinden oynatmadı. Orhan Turan, evinin önündeki bahçeye park ettiği araca bir daha binmedi. Otomobil nedeniyle bir sürü sıkıntı çektiğini belirten Orhan Turan şöyle dedi:

“Ben hiç otomobilsiz kalmadım. 55 bin Mark ödeyerek aldığım otomobili sattım, karşılığında sadece 10 bin Mark aldım. Başkaları otomobile binerek keyif yaptı, vergi ve trafik cezalarını bana ödettiler. Otomobili 4 yıl aradım ve trafik cezasının son geldiği Diyarbakır’a gittim. Diyarbakır’da 15 gün cadde ve sokaklarda bunu aradım, sonunda buldum. Aldığım zaman bir servet ödedim. Ben de hem kendimi hem de otomobili cezalandırdım. Çocuklarım binmek istiyor ama onlara da yasak var. Şimdi 50 bin TL de verseler satmam. Bana çok çile çektirdi. Tam 9 yıldan beri evin bahçesine hapsettim ve çürümeye bıraktım.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!