Cezaevindeki vekiller tartışması

Güncelleme Tarihi:

Cezaevindeki vekiller tartışması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2011 00:00

BDP’nin yargının sorunlarıyla ilgili araştırma önergesi, tutuklu milletvekillerinin durumuna ilişkin tartışmaya yol açtı.

BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak, “Önü alınmaz baskıcı bir rejime doğru gidiyoruz” diyerek, cezaevindeki BDP’lilerin sayısının tutuklu 5 milletvekiliyle birlikte 3 bin 480’e ulaştığını söyledi.
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, milletin iradesi ile seçilmiş milletvekillerinin tutuklu olduğu için parlamentoya gelemediğini, bunun kabul edilebilir durum olmadığını belirterek, Meclis’in bu sorunları çözmek zorunda olduğunu vurguladı. CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, tutukluluğun artık bir ceza haline dönüştüğünü savunarak, “Davalardaki hukuka aykırılıkları hepimiz gözlüyoruz. Devam eden davalarda, bunu görmezden gelerek Türkiye’de hukuk devletini kurmamız mümkün değil” dedi.
AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat ise Cumhuriyet tarihinde yargı bağımsızlığı konusundaki en kapsamlı değişikliğin dönemlerinde yapıldığını belirtti. Kubat, mahkemelerin ve bunların yargısal nitelikte işlemlerinin politik alanda sorgulamasının Anayasa’ya aykırı olduğunu da savundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!