Cezaevinde ilk ziyaret CHP'den

Güncelleme Tarihi:

Cezaevinde ilk ziyaret CHPden
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2017 22:39

KHK ile ihraç edildikleri işlerini geri almak için açlık grevi yaparken, ‘terör örgütü üyeliği’ suçlamasıyla tutuklanan öğretim üyesi Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça’nın cezaevinde ilk ziyaretçileri CHP Cezaevi İnceleme Komisyonu üyeleri oldu.

Haberin Devamı

CHP’nin raporunda, “Gülmen’in vücut fonksiyonlarının daha yerinde olduğunu, yalnızca bazı isim ve tarihleri anımsamakta zorlandığını, Özakça’nın vücut direncinin daha düşük olduğunu gözlemlediğimizi de kamuoyuna duyururuz” denildi. Gülmen ve Özakça’nın anlatımları raporda özetle şu şekilde yer aldı:

Nuriye Gülmen: Beni DHKP-C terör örgütü üyesi ilan etmişler, öyleysem, ben nasıl memur oldum, nasıl memuriyetimi bunca yıl sürdürdüm. İstanbul-Ankara yürüyüşüne katılmam gerekçesiyle bir gözaltı işlemim var, bir de 2015 yılında tutuklandığım bir dava var, ancak beraat ettim.

Semih Özakça: Dışarıda bir tek eyleme katılmışlığım var, o da afiş asmak. Sabıka kayıtlarımız tertemiz. Dışarıda kullandığım B1 vitaminini burada vermiyorlar. B1 vitaminini de içeren B12 kompleks vitamini veriyorlar, ancak bu benim zihnimi yoruyor.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!