Cezaevinde hasret molası

Güncelleme Tarihi:

Cezaevinde hasret molası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Adalet Bakanlığı'nın izniyle, Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Bursa ve Mersin kapalı cezaevlerinde, Ramazan Bayramı dolayısıyla yapılacak açık görüş dün başladı.

Ankara Merkez Kapalı Cezaevi'ndeki Tutuklu ve hükümlüler ile yakınlarının gözyaşları, çocukların babalarıyla paylaştığı karne sevincine karıştı. Açık görüş dolayısıyla cezaevi önüne gelen tutuklu ve hükümlü yakınları, koğuş sırasına göre görüş yaptırıldığı için cezaevleri önünde kuyruk oluşturdu. Uzun bekleyişin ardından ziyaretçi salonuna alınan vatandaşlar, açık görüşün başlamasıyla tutuklu ve hükümlülere koştular. Cezaevine açık görüş için gelenler, sadece çocuklar ve büyükler değildi. 3 hafta önce dünyaya gelen minik bir bebek de, ilk kez açık görüşte baba sevgisiyle tanıştı. 4 aydır cinayet suçundan cezaevinde bulunan baba, bebeğini kollarına alarak uzun uzun öptü, biberonla mamasını verdi.

İstanbul Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi'nde kalan çocuklar da aileleriyle hasret giderdi. Kısım kısım açık görüşe çıkartılan 60'a yakın çocuk annelerine, babalarına, kardeşlerine sarılarak hasret giderdiler. İzmir, Adana, Bursa ve Mersin'de de aynı heyecan ve coşku yaşandı.

Elleriyle gördü

İzmir Buca Cezaevi'nde, bayram havası vardı. Tutuklu ve hükümlüler açık görüşte aileleriyle, sevdikleriyle hasret giderdi. Gülen gözler, gülen yüzler, cezaevinin soğuk duvarlarını ısıttı. 9 yaşında gözleri görmeyen Fatma Sergel ise ağabeyi Murat Sergel'e elleriyle dokunup hasret giderdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!