Cezaevi önüne çadır kurdu

Güncelleme Tarihi:

Cezaevi önüne çadır kurdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2016 21:11

Emekli mimar Cafer Sungur, Silivri Cezaevi'nde tutuklu gazetecilere destek olmak amacıyla önceki gece cezaevi önüne çadır kurdu.

Haberin Devamı

Dondurucu soğukta yeni yıla cezaevi önünde giren Sungur, eylemine yeni yılın ilk gününde de devam etti. Sungur, “Haksız yere hapsedilen gazetecilere yıl başında destek vermek için geldim. Çadırımı kurdum ve gece tam saat 24.00’te ‘Can Dündar ve gazeteciler yeni yılınız kutlu olsun’ diye bağırdığımda jandarmalar atladı, hemen susturdular beni ‘bağıramazsın’ diye. Ama ben düşünceme ulaştım ve geceyi burada, bu çadırda eksi 15 derecede geçirerek onlara destek verdim. Amacımız Türk demokrasisinin, Türk hukuk sisteminin, insan hakları, insan özgürlüklerinin yeniden kurulması için. Hiçbir art niyetim yok, gelecek gençler için buradayım” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da dün Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ü ziyaret etti. Cezaevi çıkışında açıklama yapan Tanrıkulu, Dündar’ın mesajını okuyarak, “Türkiye’nin basın ve medya özgürlüğü hapiste. Türkiye bir hapishaneye dönüştürüldü. Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. 2016’nın ilk günü, dayanışma ve mücadeleyle bu umutsuzluğu bir umuda dönüştüreceğiz mutlaka” dedi. Cezaevi önünde KESK üyeleri de umut nöbeti tuttu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!