‘Ceza' olarak 250 çam fidanı dikti

Güncelleme Tarihi:

‘Ceza olarak 250 çam fidanı dikti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2009 16:22

MUĞLA'nın Yerkesik Beldesi'ne bağlı Kıran Köyü'nde ağabeyini tehdit ettiği gerekçesiyle hakkında açılan dava kapsamında 5 ay hapis cezasına çarptırılan 61 yaşındaki Remzi Türkeş, cezasını 250 çam fidanı dikerek çekti.

Kıran Köyü'nde oturan çiftçi Remzi Türkeş, 2 ay önce tarlasındaki tel örgüleri kestiği için tartıştığı ağabeyinin kendisine küfür ettiğini öne sürerek, “Senin dilini kökünden koparırım” dedi. Bunun üzerine hakkında ‘tehdit’ suçundan dava açıldı. Muğla Sulh Ceza Mahkemesi, Türkeş'e 5 ay hapis cezası verdi.

Türkeş'in cezası Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü’nün Orman Bölge Müdürlüğü ile yaptığı protokol kapsamında, ‘fidan dikme cezasına' çevrildi. Türkeş, cezasını Yerkesik Beldesi'ne bağlı Sarnıç Köyü'ndeki bozuk ormanlık alana 250 çam fidanı dikerek cezasını çekti. Türkeş, “Ormanlarımızı için 250 değil, 250 bin fidan bile dikerim. Cezamı böyle, faydalı bir hizmeti yerine getirerek çektiğim için şanslı sayılırım” dedi.

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın uygulamadan çok memnun olduklarını ifade ederek, “Arkadaşımızı özenli çalışmasından dolayı kutluyorum. 250 fidanı 10 gün içinde dikti. Bu tür uygulamaların, insanların topluma kazandırılması amacıyla yapılması bizi memnun etti. Bu sadece bizim değil toplumun menfaatine yapılan bir çalışma” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!