Ceyhan'da CHP'nin başkan adayı değişti

Güncelleme Tarihi:

Ceyhanda CHPnin başkan adayı değişti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2009 19:09

CHP, Adana'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayından sonra Ceyhan İlçesi başkan adayını da değiştirdi.

CHP, Genel Başkan Deniz Baykal'ın Ankara'da Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıkladığı avukat Soner Çetin'in adaylığını iptal edip, yerine Adana Sanayi Odası Başkanı Ümit Özgümüş'ü aday göstermişti. CHP'deki aday değişikliği bu kez Ceyhan İlçesi'nde yaşandı. 31 Ocak'ta aday gösterilen Yalçın Özen, Genel Merkez'ce adaylıktan alınıp, aday adayları arasında bulunan Hüseyin Cerit, CHP'nin Ceyhan Belediye Başkan adayı gösterildi.

Genel Merkez'in değerlendirmesiyle aday değişikliğinin yapıldığını bildiren CHP Ceyhan İlçe Başkanı Yusuf Fidan, Yalçın Özen'in kamuoyunda beklenen tepkiyi alamadığını belirtti. Kamuoyunun isteğinin değişimi getirdiğini bildiren Hüseyin Cerit de “Bu değişim partimiz içindeki demokrasinin göstergesidir. Kamuoyundan gelen istek üzerine aday olarak gösterilmekten onur duyuyorum” dedi.

Adaylıktan alınan Yalçın Özen ise “Ben bunu hak etmedim. Basın toplantısı yapacaktım, ancak birlikte hareket ettiğim arkadaşlarımın gergin olması nedeniyle olumsuzlukların yaşanmaması için vazgeçtim. Ben bugüne kadar yanlışlıkları düzeltmek için mücadele verdim, bundan sonra da aynısını yapacağım. Bir oyum var, onu da gidip vereceğim” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!