Çevreye, öğrenciler el koyacak

Güncelleme Tarihi:

Çevreye, öğrenciler el koyacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

KENTİN çevre sorununa artık öğrenciler el atacak. Vali Erol Çakır'ın önceki gün İl Çevre Müdürlüğü'nde düzenlediği toplantıyla tanıtılan ‘Çevre Eğitim Projesi’ne 2 milyon ilk ve orta öğretim öğrencisi katılacak. Vali Çakır toplantıda yaptığı konuşmada ‘‘Çevre konusunda bilgisizlik, aymazlık, utanmazlık had safhada’’ dedi. Öğrencilere çevrenin iyileştirilmesi ile ilgili görev ve sorumluluk vermeyi amaçladıklarını belirten Çakır, şunları söyledi:

‘‘Her okul, o okula öğrenci veren mahalleden sorumlu olacak. Yakalarına çevreci kimliği takan öğrenciler, mahallelerinde gördükleri olumsuzlukları ortadan kaldırmak için çalışacaklar. Gerektiğinde çevreyi kirleten vatandaşları, yetkililere bildirerek, teşhir edilmesini sağlayacaklar’’

İstanbul'da, genel idare ve buna bağlı müdürlüklerle, gönüllü kuruluşları kontrol edip, çözüm üretecek kurum olmadığına dikkat çeken Çakır, ‘‘Bu amaçla İstanbul Ekonomik Sosyal ve Kültürel İşbirliği Konseyi'ni kurduk’’ dedi. Yaptırım gücü olmayan konser kentin sorunlarına çözüm üretecek ve yolsuzlukları denetleyecek.

Çevre gönüllüleriyle Çevre Konseyi çatısı altında toplanarak, görüşmeler yaptıklarını belirten Çakır, ‘‘Marmara Denizi'ne kıyısı olan illerin valileri ve yetkilileri ile denizin temizliği konusunda çalışmalar yapıyoruz’’ dedi. Her ilçede ‘çevre ünitesi’ oluşturulduğunu da hatırlatan Çakır, yangın önleyici tedbirlerle de bu yıl olay sayısında azalma olduğuna dikkat çekti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çakır, İstanubul'daki ormanların bazılarının orman vasfını kaybetmediği halde ormanlıktan çıkarıldığına yönelik bir soruya şu yanıtı verdi:

‘‘Orman arazilerinin ormanlıktan çıkarılması, Orman Bakanlığı'nın kurduğu bir komisyonun kararı ile oluyor. Bu tamamen bakanlığın insiyatifindedir. Valiliğin idaresi söz konusu değildir.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!