Çevreci çiftçin cinayetinde yeni gelişme... Katilin eşi müebbetle yargılanacak

Güncelleme Tarihi:

Çevreci çiftçin cinayetinde yeni gelişme... Katilin eşi müebbetle yargılanacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 10:30

Çevreci çift Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu cinayeti ile ilgili hazırlanan 15 sayfalık iddianame Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Katil zanlısı Ali Yamuç’un eşi Fatma Yamuç, ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanacak.

Haberin Devamı

FİNİKE Kızılcık Yaylası’ndaki dağ evlerinde katledilen çevreci çift Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu cinayeti ile ilgili hazırlanan 15 sayfalık iddianame Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Çevreci çiftçin cinayetinde yeni gelişme... Katilin eşi müebbetle yargılanacak

Kasten öldürme, birden fazla kişiye karşı gece vakti konutta silahlı yağmayla suçlanan katil zanlısı Ali Yamuç’un eşi Fatma Yamuç, ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanacak.

‘YENİ BİR SÜREÇ BAŞLADI’

İlk duruşmanın 11 Ocak 2018 tarihinde gerçekleştirileceği öğrenilirken, Hürriyet’e konuşan çevreci çiftin kızı Emine Büyüknohutçu, “Büyüknohutçu ailesi olarak tüm hukuki süreci çok yakından takip ettik. İddianamenin kabulü ve duruşma gününün verilmesi sonrasında ise bizim için çok farklı bir süreç başladı. Artık anne ve babamın tüm sevenleriyle yola devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Çevreci çiftçin cinayetinde yeni gelişme... Katilin eşi müebbetle yargılanacak

Duruşmaları sivil toplum kuruluşları ile birlikte takip edeceklerinin altını çizen Büyüknohutçu, “Daha önce yaptığım açıklamada ‘Çevre nöbeti artık bende’ demiştim. Artık bu görev sadece bana değil, tüm çevre savunucularına mal oldu. O yüzden de korkmadan, yılmadan birlikte mücadele edeceğiz. Adaletin sağlanıp sağlanmayacağını ise yargılama sonunda göreceğiz” diye konuştu.

‘SINIRLARI AŞTI’

Büyüknohutçu, şöyle devam etti: “Yaşanan bu olay Antalya’nın hatta Türkiye’nin sınırlarını aştı. Bu davayı birçok uluslararası kuruluşun da takip edeceğini düşünüyoruz. O yüzden davanın sadece sonucu değil, seyri de önemli. Tek talebimiz var adaletin yerini bulması. Biz elimizdeki tüm imkanlarla bu süreci gündemde tutacağız.”

İDDİANAMEDE NE VARDI?

İl kez Hürriyet’in gündeme taşıdığı iddianamede; tutuklandıktan sonra cezaevinde intihar eden katil zanlısı Ali Yamuç ve eşi Fatma Yamuç’un 10 yıldır uyuşturucu bağımlısı olduğu Adli Tıp raporlarıyla ortaya konmuş, veda mektupları ve ifadeleri göz önüne alarak kasten öldürme olayını azmettiren kişi ya da kişilerin olmadığı görüşü belirtilmişti.

BAKMADAN GEÇME!