Yeni kabinede Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Yeni kabinede Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kimdir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2018 22:44

Murat Kurum, yeni kabinede Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak ilan edilen isim oldu. Daha önce TOKİ'nin bir iştiraki olan Emlak Konut GYO'nun yönetimindeki isim olan Murat Kurum, aynı zamanda inşaat alanında faaliyet gösteren birçok şirkette de görev aldı. Murat Kurum, yeni dönemde Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev alacak.

Haberin Devamı

Murat Kurum, 9 Temmuz akşamı açıklanan yeni kabinenin Çevre ve Şehircilik Bakanı oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı kabine içerisinde merak edilen isimler arasında yer alan Murat Kurum, bir dönem TOKİ'nin bir iştiraki olan Emlak Konut GYO'nın Genel Müdürlük görevini üstlenmiştir. Peki, Murat Kurum kimdir?

MURAT KURUM KİMDİR?

1976 Ankara doğumludur. Ankara Mimar Kemal Lisesi’nin ardından 1999 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.

1999-2005 yıllarında inşaat alanında faaliyet gösteren çeşitli özel sektör kuruluşlarında mühendis, şantiye şefi, koordinatör olarak çalıştı.

 2005-2006 yılları arasında TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığı’nda uzman olarak görev yaptı. 2006 - 2009 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü görevine geldi. 

Haberin Devamı

2009-2012 tarihleri arasında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nda uzman olarak çalıştı. 2009 yılından bugüne kadar T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Yeni kabinede Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kimdir

BAKMADAN GEÇME!