Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum biyografisi ve hayatı

Güncelleme Tarihi:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum biyografisi ve hayatı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2018 16:04

Yeni dönemde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevini sürdürecek isim Murat Kurum oldu. Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) bir iştiraki olan Emlak Konut GYO'nun yönetimini üstlenen Murat Kurum, yeni kabineyle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görevini sürdürecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum evli ve üç çocuk babasıdır.

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yeni dönemin merak edilen ismi oldu. İnşaat Mühendisi olan Murat Kurum, Emlak Konut GYO'da yöneticilik yapmıştır.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUM KİMDİR?

1976 Ankara doğumludur. Ankara Mimar Kemal Lisesi’nin ardından 1999 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.

1999-2005 yıllarında inşaat alanında faaliyet gösteren çeşitli özel sektör kuruluşlarında mühendis, şantiye şefi, koordinatör olarak çalıştı.

2005-2006 yılları arasında TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığı’nda uzman olarak görev yaptı. 2006 - 2009 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü görevine geldi. 

2009-2012 tarihleri arasında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nda uzman olarak çalıştı. 2009 yılından bugüne kadar T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlüğü görevini yürüttü.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum biyografisi ve hayatı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!