ÇEVRE NOTERİ: Laiklik üzerine

Güncelleme Tarihi:

ÇEVRE NOTERİ: Laiklik üzerine
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2003 18:25

Bizim eski Gözlüklü Martı, yeni Çevre Noteri, NTV’de Basın Odası adlı tartışma programını seyretmiş. Gazeteci Fehmi Koru, “Türkiye’de demokrasi varsa, halkın her istediği yapılmalı” yani halk istiyorsa İmam Hatipler açılmalı, mezunları her okula gidebilmeli, fikrini savunmuş. Çevre Noteri bir hususu hatırlatıyor: “Biz, 80 yıl önce kendimize yönetim biçimi olarak Cumhuriyet’i seçtik. Cumhuriyet’in olmazsa olmazı laikliktir. Cumhuriyetin bir uygulaması olan demokrasinin nimetlerini kullanarak laikliği ortadan kaldırmak, cumhuriyeti yok etmek demektir.”

Haberin Devamı

Bir de “anlayana” bir sözü var : Berlusconi’nin dilinde, yani İtalyanca’da bizdeki anlamda “terbiyesiz” diye bir kelime yoktur. İtalyanca’da “maleducato” yani “kötü eğitim almış” denir. Yani işin temelinde eğitim yatar.

*

Serdar’ın notu: Sevgili Çevre Noteri, Türkçe’de “terbiyesiz” denince akla, haklısın, evvela, “görgüsüz” anlamı geliyor. Ama biliyorsun, unutulsa da, bizim dilimizde de “terbiye” kelimesinin birinci manası “eğitim.” Yani durum epey ümitsiz!..

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!