Çevre Bakanı Gökçek'in fıskıyesini kaldıracak

Güncelleme Tarihi:

Çevre Bakanı Gökçekin fıskıyesini kaldıracak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Çevre Bakanı İmren Aykut, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Mogan Gölü'nün ortasına yaptırdığı ve ‘Dünyanın en yükseğe su fışkırtan fıskıyesi’ ilan ettiği fıskıyeyi kaldıracağını açıkladı.

Jeortermal Kaynaklı Belediyeler Birliği ile Jeotermal Enerji Derneği'nin Kızılcahamam'da düzenlediği ‘Çevre Korumada Jeotermal’in Yeri' konulu sempozyumundan sonra basın mensupları ile sohbet eden Aykut, Gökçek'in fıskıyesi için, ‘‘Feci bir şey o. İnanılmaz elektrik harcıyor. Kaldırtacağım onu. Mogan Gölü özel çevre koruma alanıdır. Melih Gökçek Mogan Gölü'ne karışamaz’’ dedi. Bakan Aykut, Gökçek'in fıskıye yaptırmak için Çevre Kurulu'ndan izin almadığını da söyledi.

Mogan ve Eymir göllerinin temizlenmesi ve çevresinin rekreasyon alanı haline getirilmesi için proje hazırladıklarını söyleyen Aykut, ‘‘Özel Çevre Kurulu'nda son çalışmalar yapılıyor. Mogan ve Eymir'i prestij meselesi yaptım’’ dedi. Bu iki gölün çevresinde parklar, spor alanları, mesire yerleri, küçük lokanta ve şık kafeler yapılacağını söyleyen Aykut, Mogan ve Eymir'in cazibe merkezi haline geleceğini ifade etti. Göllerin temizlenmesi konusunda bir üniversitenin etüt çalışmaları yaptığını da belirten Aykut, göllere ulaşan derelere arıtma tesisi kurulabileceğini kaydederek, ‘‘Bu göller Ankara'nın havası için çok önemli. Bunların kuruması cinayettir’’ diye konuştu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!