Cevdet Yılmaz kimdir? AK Parti MKYK'sında yer aldı!

Güncelleme Tarihi:

Cevdet Yılmaz kimdir AK Parti MKYKsında yer aldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2018 19:08

Cevdet Yılmaz kimdir sorusunun yanıtı AK Parti MKYK'sının belli olmasının ardından vatandaşlar tarafından merak edilmeye başladı. 23 ve 24. Dönemde Bingöl Milletvekili seçilen Cevdet Yılmaz'ın kişisel bilgileri merak ediliyor. Peki, Cevdet Yılmaz kimdir?

Haberin Devamı

1 Nisan 1967'de Bingöl'de doğdu. Baba adı Kemal, anne adı Fatma'dır.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünü birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını ABD Denver Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde, doktorasını Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı.

Başbakanlık DPT Müsteşarlığı Planlama Uzmanlığı, AB ile İlişkiler Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü. AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyeliği; Ulusal Ajans, ATAUM ve Sümer Halı?da Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.

23 ve 24. Dönemde Bingöl Milletvekili seçildi. Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği ve Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Başkanlığı yaptı. 60. Hükümette Devlet Bakanı, 61, 62 ve 64. Hükümetlerde Kalkınma Bakanı, 63. Hükümette Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı. AK Parti Ekonomi İşleri'nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısıdır.

Haberin Devamı

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Yılmaz, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!