Çetin Doğan'ın avukatı belgeleri istedi

Güncelleme Tarihi:

Çetin Doğanın avukatı belgeleri istedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2011 15:35

“Balyoz Planı” iddialarına ilişkin görülen davanın sanıklarından eski 1. Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatı Celal Ülgen, dosyada bulunan 19 CD'nin fotoğraflarının bir an önce kendilerine verilmesini istediklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Ülgen, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam eden “Balyoz Planı” davasının öğle arası sırasında basın mensuplarının sorularını cevapladı.
Bir gazetecinin, “Siz mahkemeden davanın CD'lerini talep ettiniz ancak bu talebiniz reddedildi. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?” şeklindeki soru üzerine Ülgen, 19 CD'nin fotoğraflarının bir gazete ve bu gazetenin internet sitesinde, ardından da birçok yerde yayınlandığını söyledi.

Ülgen, Ekim ayından beri mahkemeden bu CD'lerin fotoğraflarını istediklerini belirterek, “İlk savunma sırası gelecek olan Çetin Doğan Paşa'dır. Bunu dikkate alarak bir an önce bu fotoğrafların bize verilmesini istiyoruz” dedi.

Ancak mahkemenin bu fotoğrafların kendilerine verilmesini reddettiğini hatırlatan Ülgen, “Bu fotoğrafların savunma makamından gizlenmesi, saklanması görülmüş şey değildir” şeklinde konuştu.

Ülgen, kendilerinin iyi niyetlerini sürdürmeye devam ettiklerini belirterek, bu konu için mahkemeye bir kez daha başvuracaklarını ve CD'lerin fotoğraflarının kendilerine verilmesi gerektiğinin mantığını mahkemeye anlatacaklarını söyledi.

Fotoğrafların son derece önemli olduğunu dile getiren Ülgen, “Çünkü fotoğraflar, sahte olan CD'ler ile gerçek olanların karşılaştırılmasını sağlayacak. 19 CD içinde 3'ü sahte geri kalanı gerçek. Sahte CD'yi diğerleriyle karşılaştırmak için CD'lerin tümünün fotoğrafları olacak ki fotoğraflardaki CD'ler arasındaki sinsileyi, yazıları, numaraları takip edelim. Şimdi size söyleyemeyeceğim birtakım şeyler var. Savunma makamı bunları incelemek ve irdelemek durumunda. Bu savunma makamının hakkıdır” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!