Çetin Doğan Balyoz kararına itiraz etti

Güncelleme Tarihi:

Çetin Doğan Balyoz kararına itiraz etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2012 10:45

Balyoz davasında ceza alan emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek, emekli Albay Hakan Büyük, askeri savcı Albay Ahmet Zeki Üçok, emekli Tümgeneral Ahmet Bertan Nogaylaroğlu ve Albay Nedim Ulusan’ın avukatı Celal Ülgen, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe sundu.

Yargıtay’a gönderilmek üzere verilen dilekçede "Yerel mahkeme tarafından verilen kararı temyiz ediyoruz. Gerekçeli kararın ardından gerekçeli temyiz dilekçemizi sunacağız" ifadeleri yer aldı. Dilekçede, usul ve yasaya aykırı olan kararın bozulması talep edildi.

DİJİTAL VERİLER MANİPÜLATİF

Mahkeme tarafından verilen kararın hukuka aykırı olduğunun belirtildiği dilekçede, dava dosyasında yer alan dijital dökümanların manipülatif bir niteliğe sahip olduğunun bilimsel raporlarla ispatlandığı belirtildi. Dilekçede, öte yandan mahkemenin tüm taleplere karşın dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’ı tanık olarak dinlemediği de hatırlatıldı.

ÇETİN DOĞAN TUTUKLULUK HALİNİN KALDIRILMASINI TALEP ETTİ

Öte yandan emekli Orgeneral Çetin Doğan. Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri ve emekli Albay Hakan Büyük, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nden tutukluluk halinin kaldırılmasını istedi. Balyoz davasının karara bağlanması ile birlikte tutukluluk halinin devamına karar verildiği hatırlatıldığı dilekçede, tutukluluk halinin devamı kararından dönülmesi talep edildi. Mahkemenin bu kararından dönmemesi halinde ise itirazın bir üst mahkemeye gönderilmesi istenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!