Çeteye ceza yağdı

Güncelleme Tarihi:

Çeteye ceza yağdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

Adam kaçırıp, fidye istemekten yargılanan Yüksekova davası sanıklarına ceza yağdı. 3 özel timci ile 5 korucu 14'er yıl 7'şer ay, bir korucu ise 12.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Suçlamaları reddeden korucular, ‘‘Emir verildi, operasyon yaptık’’ dediler.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde, Necip Baskın adlı vatandaşı kaçırarak fidye istedikleri iddiasıyla yargılanan ‘Yüksekova davası’ sanıklarına ceza yağdı. İtirafçı Kahraman Bilgiç 12.5 yıl, 3 özel timci ve 5 korucu ise 14'er yıl 7'şer ay hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 1 nolu Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, Necip Baskın'ı, kendilerine PKK'lı süsü vererek kaçıran ve fidye isteyen 9 tutuklu sanık son kez yargıç önüne çıktı. Özel tim komiseri Fatih Özhan, ifadesinde başarılı olduğu için tim amiri olduğunu belirterek, ‘‘Tarihte de görülüyor ki bu vatan için savaşan herkes sekteye uğratılmıştır. PKK'nın köpeği Şemdin Sakık'la aynı mahkemede yargılanmayı haketmiyorum. Ben her şeyi vatan için yaptım, vatan sağolsun’’ dedi.

EMİR VERİLDİ, YAPTIK

Polis memuru Yusuf Azmi Aydın da, kendilerine değil, ‘vatan haini’ Kahraman Bilgiç'e inanıldığını söyleyerek, ‘‘Kimseye hakkımı helal etmiyorum’’ diye konuştu. Korucular da suçmaları reddederek, ‘‘Emir verildi, operasyon yaptık’’ dediler.

İtirafçı Kahraman Bilgiç ise ‘‘Hepsi benim arkadaşımdır. Ben doğruları söylüyorum. Eski ifadelerimi tekrarlıyorum’’ diye konuştu.

Mahkeme, özel timciler Fatih Özhan, Yusuf Azmi Aydın, Abdülkadir Bayram ile korucular Abdülkerim Özcük, Osman Özpazar, Necmettin Hazeyi, Mehmet Emin Ergen ve Osman Ergen'in cezalarını altıda bir indirerek 14'er yıl 7'şer ay, itirafçı Kahraman Bilgiç'i ise 12.5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanık yakınları, karar açıklanınca mahkemeye, ‘‘Biz adalet bekledik. Her şeyde vatan, toprak dediler. Hayır, mahkeme heyeti hayır bunu yapmayacaktınız’’ dediler. Sanık yakınları DGM görevlileri tarafından salondan zorla uzaklaştırıldı. Sanık yakınları dava sonunda gazetecilere de, ‘‘Siz yaptınız, yalan yazdınız’’ diye tepki gösterdi.

ANA DAVA SÜRÜYOR

Necip Baskın'ın kaçırılarak fidye istediği gerekçesiyle açılan Yüksekova davası karara bağlanırken, aralarında Belediye Başkanı, subay, polis, korucu ve bürokratın da bulunduğu ‘Yüksekova ana davası’ ise halen Diyarbakır DGM'de sürüyor. 14 tutuksuz sanığın yargılandığı ana davada sanıkların, 3 kez askeri konvoyla eroin taşıdığı, suç işlemek için çete oluşturdukları, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı yaptıkları öne sürülüyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!