Çete lideri Meclis'e başvurdu

Güncelleme Tarihi:

Çete lideri Meclise başvurdu
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2006 00:00

’Can güvenliğim yok’ diyerek TBMM’ye başvuran ve önlem alınmasını isteyen Abdurrahman Yakupreisoğlu isimli vatandaşın ’Çıkar amaçlı suç örgütü kurma’ suçundan arandığı ortaya çıktı.

TBMM’ye yapılan başvurularda "pes doğrusu" dedirtecek olay yaşandı. Tehdit edilerek kendisinden haraç istendiğinden söz edip can-mal güvenliği olmadığını belirterek acil önlem alınması için TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvuran Abdurrahman Yakupreisoğlu’nun, çete liderliğinden arandığı ortaya çıktı.

Tarlabaşı’ndan Abdurrahman Yakupreisoğlu isimli vatandaş "tehdit edilerek kendisinden haraç istendiğinden söz edip can ve mal güvenliği olmadığı"nı belirterek acil önlem alınması için TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvurdu. Dilekçe Komisyonu ise konuyu İçişleri Bakanlığı’na intikal ettirdi.

BODRUM’DA OTEL BASMIŞ

Bakanlıktan gelen yanıt Dilekçe Komisyonu üyelerini hayrete düşürdü. Yazıda, Abdurrahman Yakupreisoğlu ile organize suç örgütü lideri Ali Çakan isimli şahıs arasında Bodrum’da bir otelin konu olduğu çıkar çatışması yaşandığı belirtildi. Yazıda "Yakupreisoğlu’nun silahlı adamlarını söz konusu otele göndererek otelin gelirlerine el koydurması yüzünden Bodrum Sulh Ceza Mahkemesi’nde ’Silahlı Suç Örgütü Lideri Olmak, Yağma, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, Korku ve Kaygı Yaratacak Şekilde Silah ile Ateş Etmek’ suçlarından hakkında yakalama emri çıkartıldığı" yer aldı.

ÜÇ DAVASI VAR

Bakanlığın yazısında, Abdurrahman Yakupreisoğlu’nun ayrıca suç kaydının tetkikinde, Sarıyer Adliyesi’nce "Hakaret", Bodrum Adliyesi’nce "Çıkar Amaçlı Suç Örgütü Kurma" , Kadıköy Adliyesi’nce "Hüviyet Cüzdanı, Nüfus, Tezkere, Pasaport, Ruhsat, İlmühaber ve Beyanname Sahteciliği" suçlarından arandığı ve bir çok suçtan da adli işlem gördüğüne yer verildi.

Dilekçe Komisyonu, Yakupreisoğlu’nun bir çok suçtan arandığının anlaşılması ve konunun yargıya intikali nedeniyle işlem yapılamayacağına karar verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!