Çete çökertilince şikáyetler azaldı

Güncelleme Tarihi:

Çete çökertilince şikáyetler azaldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2008 23:21

İstanbul’un muhtelif semtlerindeki minibüslerde organize bir biçimde yankesicilik, tantanacılık ve gasp yapan bir çete, bir dizi operasyonla çökertildi.

Gözaltına alınan 21 kişiden 16’sı tutuklandı. Şebekenin yakalandığı güne kadar hayli yükseklerde seyreden şikayet oranı da hızla düştü. Çete mensuplarının kullandığı yöntemler polisleri bile şaşırttı.

İSTANBUL’da hatlı minibüslerde organize bir şekilde yankesicilik, tantanacılık ve gasp yaptıkları tespit edilen bir çeteye yönelik operasyonda gözaltına alınan 21 kişiden 16’sı tutuklandı. Polis kayıtlarına göre 2008 yılında şebekenin yakalandığı güne kadar 258 olan olay sayısı ise adeta bıçak gibi kesildi. Şebekenin cezaevine gönderildiği 11 Ağustos tarihinden bu yana minibüslerde meydana gelen hırsızlık müracaat sayısı 10’da kaldı.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğinde sorgulanan zanlıların çalışma yöntemleri deneyimli dedektifleri bile şaşırttı. Liderliğini "Tayfa Başı" olarak adlandırılan tecrübeli bir hırsızın yaptığı beş kişilik gruplar halinde çalışan şebeke elemanlarının kalabalık duraklarda bekleyerek gelen minibüslere hep birlikte biniyor. Kısa sürede cüzdanını çalacakları kişiyi tespit edip fark ettirmeden etrafını saran çete elemanlarını, cüzdanı çalacak kişinin eylemi gerçekleştirmesinin ardından ilk durakta aracı terk ediyor. "Cepçi" nin yakalanması halinde olaya kızmış vatandaş gibi davranan zanlıların suç ortaklarını minibüs içinde dövüyor ve "Böylelerini asmak lazım" diye bağırarak onu araçtan aşağı indiriyorlar, sonra da "karakola götürüyoruz" diyerek kaçıyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!