Cessna 172

Güncelleme Tarihi:

Cessna 172
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 1997 00:00

Haberin Devamı

Efsane geri döndü

Gelmiş geçmiş en iyi genel havacılık uçağı olarak kabul edilen 172 Skyhawk, tekrar üretim hatlarında. Rekor kırarak 1986'ya kadar yaklaşık 40 bin adet üretilen Skyhawk'lar için on yıldır yapılan baskılara dayanamayan Cessna, yeniden üretime başladı. Birçok ülkeden yüzlerce sipariş alan uçağın ilk müşterilerinden biri de Türkiye'den Deniz Ağırbaş oldu. Geçen yıl, Paris'deki havacılık fuarında uçağı gören ve çok beğenerek sipariş veren Deniz Bey, pilot eğitimine ilk olarak Skyhawk'larda başladığı için, bu uçaklara büyük sempatisi var.

Cessna, bu uçağında 160 beygirlik Lycoming motora daha hızlı ve ekonomik uçuş sağlayan enjeksiyon sistemini eklemiş. Yeni Skyhawk'ın kokpitinde de önemli değişiklikler var. Standart donanım içinde kaybolma riskini neredeyse sıfıra indiren gelişmiş GPS (Küresel Belirleme Sistemi) bulunuyor. İstenildiğinde uçağa otopilot da takılabiliyor. Uçağın kabini de yenilenmiş. Dört kişilik uçakta yeni koltuklar da son derece rahat.

Uçak alımı sırasında Deniz Bey, karşılaştığı bürokratik engelleri aşmak için Ahu Havacılık adında bir şirket kurmak zorunda kalmış. Çünkü şirket kurmadan bir uçağa sahip olmak imkansız. Tüm dünyada büyük ilgi gören yeni Cessna'ların standart donanımla fiyatı 140 bin 700 Dolar.C172'den geliştirilen ve daha güçlü motora sahip olan 182 modeli ise 190 bin 600 dolar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!