Çeşme'de 3 ayda 82 kg eroin ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

Çeşmede 3 ayda 82 kg eroin ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2006 11:40

Çeşme Limanı'nda 3 ayda yoğunlaşan operasyonlarda toplam 82 kilogram (kg) eroin ele geçirildiği, 9 çalıntı aracın yakalandığı bildirildi.

İzmir Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Nazım Bütün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çeşme Limanı Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ve Çeşme Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği'nin limanda operasyonları müşterek yürüttüğünü söyledi.

Bütün, Çeşme Gümrüğü'nde yaklaşık üç ay önce 5 kg eroinin yakalanmasının ardından derinleşen operasyonlarla, 16 kg ve ardından da 61 kg eroinin ele geçirildiğini belirtti.

Uyuşturucu kaçakçılığı suçlarından mahkemeye sevk edilen zanlılardan 5'inin tutuklandığını ifade eden Bütün, “insan, taşıt ve uyuşturucu trafiği konusunda sadece Çeşme değil tüm gümrük kapılarında tedbirler sıkılaştırdı. İstihbarat ve teknik konularda çalışmaları derinleştirmeye devam ediyoruz. Doğru taşları doğru yerlere koyarak daha verimli sonuçlar elde ettik. Yetkin personelin etkili çalışması sayesinde Çeşme'den kaçakçılara geçit olmadığını göstermek istiyoruz” dedi.

Bütün, gümrüklü sahalarda yapılan operasyonlarda, Petek ve Artin isimli narkotik köpeklerinin de çok etkili olduğuna işaret etti.

ÇALINTI OTOMOBİLLER

İzmir Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Nazım Bütün, Çeşme Limanı'nda yapılan otomobil operasyonlarında ise son 3 ayda şasi numaraları değiştirilen toplam 9 lüks araç ele geçirildiğini hatırlattı.

Bütün, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden çalınan ve şasi numaraları üzerinde oynama yapılarak Gürcistan ve Ermenistan gibi ülkelere götürülmek istenen araçlarla ilgili gözaltına alınan 4 kişinin tutuklandığı belirtildi.

Bu arada, Çeşme'de yurt dışına yasadışı yollarla çıkmak isteyenlere yönelik düzenlenen 9 ayrı operasyonda ise 15 kaçak yakalandı. Olaylarla ilgili 2 organizatör tutuklandı.

İtalya'nın Brindisi ve Ancona limanına düzenli feribot seferlerinin yapıldığı Çeşme Limanı'ndan, yılın ilk yarısında 12 bin 482 kişi geçiş yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!