Cesedi kümeste bulunan kızın ailesine destek

Güncelleme Tarihi:

Cesedi kümeste bulunan kızın ailesine destek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2009 18:31

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, erkeklerle konuştuğu gerekçesiyle dedesi ve babası tarafından öldürüldükten sonra cesedi kümeste kazılan bir çukurda bulunan genç kızın ailesi hakkında sosyal incelemenin başlatıldığı, ayrıca kızını kaybeden anne ve geride kalan 9 çocuğa psikolojik destek sağlanacağı bildirildi.

Adıyaman Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, öldürülen genç kıza daha öncede dedesi tarafından şiddet uygulandığı, kurumunda bu konuda gerekli çalışmaları yaptığı belirtildi.

Geçmişte yaşanan şiddet olayıyla ilgili Kahta Emniyet Müdürlüğünün işlem yaptığı hatırlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“17 Ocak 2009 günü torunu Medine Memi'yi evinin önünde erkek arkadaşı ile konuştuğunu gören dedenin buna sinirlenerek 'Seni balkona bağlayacağım' dediği, ellerini bir kumaş parçası ile sıkı bağlayacağı esnada kapı zilinin çalması üzerine boşluktan faydalanarak genç kızın evden kaçtığı ve o sırada devriye gezen emniyet görevlilerine sığındığı öğrenilmiştir. Mağdurdan alınan kati raporunda mağdurun bileğinde ve sırtında kızarıklıkların olduğu ve kişiye hürriyetinden yoksun kılma suçu işlediği iddiasıyla cezalandırılmasına karar verilmesi için Kahta Cumhuriyet Başsavcılığınca kamu davası açılmıştır.

Ancak Medine Memi'nin vasisi durumundaki babası Ayhan Memi, kızının dedesi tarafından şiddete maruz kaldığını görmediği için sanıktan şikayetçi olmamıştır. Devam eden mahkeme neticesinde torununa şiddet uygulayan dede Fethi Memi, 7 Temmuz 2009 tarihinde 10 ay hapis cezası ile cezalandırılmış. Cezasının iki yıldan az olması münasebetiyle Denetimli Serbestlik uygulanmasına tabi tutularak serbest bırakılmıştır.”

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne olay süresince herhangi bir kurum veya kişi tarafından müracaat olmadığını kaydedilen açıklamada, sosyal hizmet uzmanlarımızca aile hakkında gerekli sosyal inceleme başlatıldığı belirtildi.
Kızını kaybeden anneye ve geride kalan 9 çocuğuna psikolojik destek sağlanması için çalışmalara başlandığı bildirilen açıklamada, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün yaşanan olayla ilgili Kahta Cumhuriyet Savcılığına “müdahillik” talebinde bulunduğu da kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!