Cerrah, TREDAŞ'tan istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Cerrah, TREDAŞtan istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2009 14:17

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü görevinden Osmaniye Valiliğine atanan Celalettin Cerrah Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.de (TREDAŞ) 4 yıldır sürdürdüğü Yönetim Kurulu Üyeliği görevinden istifa etti. Cerrah'ınbu görevi nedeniyle 2 bin lira maaş aldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.(TREDAŞ) Genel Müdürü Ahmet Erdoğan, 4 yıldır Yönetim Kurulu Üyeliği yapan eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın, Osmaniye Valisi olarak atanmasıyla birlikte görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Celalettin Cerrah’ın, 4 yıl önce merkezi Tekirdağ’da olan TREDAŞ'ın yönetim kuruluda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından üye olarak atandığını belirten Erdoğan, beş kişiden oluşan yönetim kurulunda tüm kararları oybirliği ile aldıklarını anlattı. Genel Müdür Ahmet Erdoğan, Celalettin Cerrah'ın yerine herhangi bir kişinin atanmadığını kaydeden Erdoğan, bu konudaki yetkinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda olduğunu söyledi.

2 BİN LİRA MAAŞ
Celalettin Cerrah, 2004 yılının Ağustos ayında Kamu İktisadi Teşebbüsleri’ne (KİT), başka alanlarda görev yapan kamu görevlilerinin atanması uygulaması ile TREDAŞ Yönetim Kurulu üyeliğine getirildi. Bin lira maaşla üyeliğe başlayan Cerrah'ın 2008 yılı içerisinde maaşının 2 bin TL olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Toplantılarda uzmanlar tarafından hazırlanan raporları inceleyen Cerrah, kayıp ve kaçakların önlenmesi, ödeme yapmayanlar hakkında verilecek icra kararları ve projeler için oy kullanıyordu. Ahmet Erdoğan’ın hem Yönetim Kurulu Başkanlığı hem de Genel Müdürlük yaptığı TREDAŞ’ta Ahmet Algan, Ahmet Kesik ve Önder Kocabay yönetim kurulu üyeliklerine devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!