Çernobil protestocularına polis baskını: 1 ölü

Güncelleme Tarihi:

Çernobil protestocularına polis baskını: 1 ölü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2011 15:32

Ukrayna'da, Çernobil nükleer faciasından sonra santralde yetersiz koruma önlemleriyle görev yapan ve devletin maaşlarında kesintiye gitmesini protesto amacıyla açlık grevine başlayanların bulunduğu çadırlara düzenlenen polis baskınında Çernobil "temizlikçilerinden" bir kişinin öldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Mahkemenin eylemi yasa dışı ilan etmesinin ardından çadırkente giren güvenlik güçlerinin çadırları söktüğü, jeneratöre el koyduğu, ısıtma ve aydınlatmayı kestiği ve yaşanan arbedede bir kişinin rahatsızlanarak öldüğü belirtildi.

Polis baskınını "terör" olarak nitelendiren eylemcilerin lideri Nikolay Gonçarov, baskında rahatsızlanan Gennadi Konoplyov'un hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybettiğini söyledi.

1986 yılındaki nükleer facianın ardından Çernobil'de çalışmış ve hayatta kalmış yaklaşık 80 kişi, Donetsk kentinde emeklilik dairesinin önünde 20 çadır kurarak, 17 Kasım'da açlık grevine başlamıştı.

Hükümet, emeklilik sistemindeki açığı kapatmak amacıyla nükleer faciadan sonra santralde görev yapanlara ödenen maaşlarda kesinti yapmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!