Cerattepe yolcuları

Güncelleme Tarihi:

Cerattepe yolcuları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 21:57

Yolu kapalı olan Cerattepe’ye bugün 10 kişilik bir ekip çıkacak.

Haberin Devamı

ARTVİN Cerattepe’teki madencilik faaliyetleriyle ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yapılan toplantıda ‘hukuki süreç sona erene kadar çalışma yapılmaması’ kararı alınmasa rağmen bölgeye çıkış yasağı dün de devam etti. Jandarmanın bariyerle kapattığı Cerattepe yoluna araç ve yaya girişine izin verilmiyor. Cerattepe’ye çıkan yol ile Valilik önünde polis gruplarının aldığı güvenlik önlemleri de sürüyor.

ÇALIŞMA MI VAR?

Yeşil Artvin Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve avukatı Bedrettin Kalın, Başbakan Davutoğlu’nun hukuki süreç sona erene kadar Cerattepe’de madencilik faaliyeti olmayacağını açıklamasının ardından kendilerinin de bölgeyi görmek istediğini söyledi. Bedrettin Kalın, “Kamuoyu ve Artvin’deki hemşerilerimiz merak içerisinde. Faaliyet durdu mu ve çevreye bir tahribat veriliyor mu bunu bilmek istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

10 KİŞİ İÇİN İZİN ÇIKTI

Artvin Valiliği, Yeşil Artvin Derneği’nin başvurusu üzerine 10 kişilik bir ekibin Cerattepe’ye çıkışına izin verdi. Valilik, basın mensuplarının bölgeye gitmesine yine izin vermeyeceğini duyurdu. Heyet, bugün Cerattepe’ye çıkarak inceleme yapacak ve kamuoyunu bilgilendirecek.

FENOMEN OLDU

PAZAR günü yaptığı konuşma ile sosyal medyada binlerce kez izlenen 61 yaşındaki Şadiye Dönmez, bu kadar ilgi göreceğini kendisinin de tahmin etmediğini söyledi. Dönmez, “Daha önce iki kez barajlardan dolayı yurdumuzu değiştirdik. Şimdi Artvin’den de mi bizi çıkaracaklar?” dedi. Başbakan Davutoğlu’nun Artvin halkını dinlemesine çok mutlu olduğunu ifade eden Dönmez, madenin tamamen durmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!