Cerato’nun yerini alacak Forte ilk kez İstanbul’da

Güncelleme Tarihi:

Cerato’nun yerini alacak Forte ilk kez İstanbul’da
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2008 00:00

Bu yıl 12’incisi düzenlenen İstanbul Uluslarararası Autoshow Fuarı’nda Kia, 17 modeliyle gövde gösterisi yapıyor. A segment Picanto, B segment Rio, C segment cee’d ve Cerato, D segment Magentis, E segment Opirus, Mono Space C segment Carens, MPV segment Carnival ve tüm dünyada büyük ilgi ve beğeni toplayan sınıfının her zaman en çok satanı 4x4 aracı Sorento X-Force ve Sportage modelleri Kia standında sergilenen araçlar. Kia’nın standında Türk tüketcisiyle ilk kez buluşan 2 farklı model tanıtılıyor. Cee’d ailesinin en son üyesi Kia cee’d Sportwagon ve Kia’nın C Sedan segmentteki en son modeli Kia Forte. Her iki araç da çok kısa süre sonra ülkemizde satışa sunulacak.

SESE DUYARLI

Cerato’nun yerini alacak olan Kia Forte, Cerato’dan 25 milimetre daha uzun ve 65 milimetre daha geniş. Sese duyarlı navigasyon sistemi, akıllı kart sistemi gibi farklı özelliklere sahip Forte, yenilikçi stili, sunduğu yakıt ekonomisi, geniş iç hacmi, sürüş keyfi, teknolojisi, güvenliği ile bir C segment otomobilin sunabileceğinden çok daha fazlasını vaadediyor. 4 kapılı sedan versiyonundan sonra iki kapılı Coupe gövde tipiyle de satışa sunulacak olan Kia Forte, daha genç, sürüş keyfine maksimum önem veren , daha sportif bir kitleye de hitap ediyor.

415 litre bagaj hacmi sunan Kia Forte, bir önceki nesil Cerato ile kıyaslandığında 61 litre ekstra bagaj hacmi sunuyor. Kia Forte’de, 1.6 litre ve 2.0 litre olmak üzere 2 farklı benzinli motor bulunuyor. Kia Forte, standart olarak önde çift hava yastığı, ön yan hava yastıkları ve perde hava yastıkları olmak üzere toplam 6 adet hava yastığı ile donatıldı Kia Forte’de ayrıca, her iki ön koltukta entegre ’aktif’ kafalıklar standart olarak sunuluyor. Bu kafalık, koltukta oturan yolcuyu boyun ve sırt yaralanmalarına karşı korumak için arkadan çarpma durumunda öne ve yukarı doğru hareket eder.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!