Cep'te kadın-erkek ayrımı

Güncelleme Tarihi:

Cepte kadın-erkek ayrımı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2004 12:58

İngiltere’de yapılan bir araştırma cep telefonlarına içerik indirme konusunda kadınlar ve erkeklerin farklı alışkanlıklara sahip olduğunu gösterdi. Erkekler daha çok oyun indirirken, kadınlan cep telefonu melodilerini terih ediyor.

Haberin Devamı

Mobil araştırma firması Enpocket’ın gerçekleştirdiği araştırmadaki dikkat çekici bulgular şöyle:

 

- Son üç ayda 1.9 milyon kişi cep telefonlarına en az bir oyun yükledi.

 

- Cep telefonlarına oyun yükleyenlerin yüzde 58 erkek kullanıcılar. Bu kişilerin çoğu 34 yaşın altında.

 

- Son üç ayda cep telefonlarına melodi yükleyenlerin sayısı ise 5.9 milyon kişi. Melodi meraklılarının yarısından fazlasını kadınlar oluşturuyor.

 

3G’DE KIPIRDANMA

 

Araştırma gelecek nesil (3G) cep telefonu kullanımında küçük de olsa bir artış olduğunu da gösterdi. Geçen sene yüzde bir olan 3G kullanımı bu sene yüzde 3’e çıktı. 3G cep telefonu olanların sadece yüzde 40’ı gerçekten 3G hizmetlerinden faydalanıyor.

 

Haberin Devamı

Araştırma sonuçlarını değerlendiren Enpocket yetkililerinden Jonathon Linner, insanların cep telefonlarına içerik indirmek için zaman ve para harcamaya başladığına dikkat çekti. Bu durumu mobil telefon firmaları için “iyi bir haber” olarak nitelendiren Linner, “Kullanıcılar mobil cihazlarının SMS’ten çok daha gelişmiş özellikler sunduğunu kavramaya başlıyorlar” dedi. (BBC)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!