Cephanelik gibi ev telefon ihbarıyla bulundu

Güncelleme Tarihi:

Cephanelik gibi ev telefon ihbarıyla bulundu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2008 16:43

TRABZON Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin önceki sabah yaptığı operasyonda 9 el bombası, Kalaşnikof tüfek, tabanca ve çok sayıda fişeğin ele geçirildiği olayın, telefon ihbarıyla ortaya çıktığı belirtildi.

Ergenekon terör örgütüyle bağlantısı oldukları şüphesiyle gözaltına alınan 4 kişinin açık kimlikleri henüz açıklanmazken, bu kişilerin herhangi bir terör örgütü olumuşuyla bağlantılarının da şu ana kadar ortaya çıkmadığı belirtildi. Şu aşamada olayın ‘silah kaçakçılığı’ olarak değerlendirilebileceği kaydedildi.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 10 gündür yaptıkları istihbari çalışma sonucunda, önceki sabah saat 07.00 sıralarında eş zamanlı olarak Trabzon ve Samsun’daki 5 ayrı adrese baskın düzenledi.

Trabzon merkez Erdoğdu Mahallesi’nde H.A.’ya ait evde yapılan aramada banyodaki çamaşır makinesinde saklanan çantada 7, mutfaktaki fırında bulunan zulada ise 1 olmak üzere 8 el bombası ele geçirildi. H.A.’nın ifadesi üzerine Trabzon’un Yomra İlçesi Kaşüstü Beldesi’nde de İ.H.’ye ait arazide yapılan aramada 1 tabanca ve bu tabancaya ait 7.65 milimetre çapında 8 fişek, 1 adet seyyar dipçikli Kalaşnikof marka piyade tüfeği, bu tüfeğe ait içerisinde 20’şer fişek bulunan 3 şarjör ve kutu içerisinde 360 7.62 milimetre çapında Kalaşnikof fişeği ile 1 adet el bombası toprağa gömülmüş olarak bulundu.

İfadeler üzerine Trabzon’da 3, Samsun’da ise 1 kişi gözaltına alındı ve Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde sorgulanmaya başladı. Zanlıların bu sabah saat 07.00’de biten gözaltı süresi nedeniyle savcılığa ek gözaltı süresi başvurusu yapıldı ve yarın sabaha kadar süre alındı. 4 zanlının yarın sabah saatlerinde Adliye’ye çıkarılmasının beklendiği bildirildi.

SİLAH KAÇAKÇILIĞI ŞÜPHESİ

Ele geçirilen el bombalarının üzerindeki seri ve kafile numaralarının, Ergenekon yapılanması nedeniyle yapılan operasyonlarda ele geçirilen bombalarla örtüşmesi, akıllara yakalanan zanlıların Ergenekon örgütlenmesiyle ilgisi olduğu sorusunu getirdi. Ancak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde yapılan çapraz sorgulamada, şahısların silah kaçakçılığı yaptıkları görüşünün ağırlık kazandığı ve herhangi bir örgüt bağlantılarının şu ana kadar tespit edilemediği ifade edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü ile ortak yapılan çalışma sonucunda, Alman menşeli savunma tipi ve parça tesirli bombaların nereden temin edildiğinin tespit edilmeye çalışıldığı kaydedildi.

OPERASYON, İHBAR ÜZERİNE BAŞLATILMIŞ

Bu arada operasyonun, 3 Aralık’ta Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne, H.A.’nın silah kaçakçılığı yaptığının ihbar edildiği bir telefonun gelmesi üzerine başlatıldığı ifade edildi. H.A.’yı izlemeye alan polis ekipleri, Erdoğdu’daki eve baskın yaptı ve zulalardaki el bombalarını ele geçirdi. H.A., ifadesinde bir el bombası ve kaleşnikof tüfeği, İ.H. isimli şahısa sattığını itiraf edince, gözaltına alınan İ.H.’nin arazisinde de diğer bomba ve silahlar ile mermiler bulundu. El bombalarının üzerindeki ‘HGR DM 41 SPLİTTER COMP-B LOS FMP 197 ve 194’ yazılarıyla ilgili araştırma yapan polis, aynı seri ve kafile numaralı bombaların Ergenekon örgütlenmesi kapsamında bulunan el bombalarıyla örtüştüğünü tespit etti. Ancak şahısların 3 gündür Terörle Mücadle Şubesi’nde yapılan sorgularında herhangi bir örgüt bağlantısının saptananamığı kaydedildi. Polis ekipleri, sorgulamada bombaların nasıl temin edildiği konusuna ağırlık verildiğini ve zanlıların yarın sabah adliyeye sevkedilmesinin beklendiği söyledi.

OĞLU CİNAYETTEN HÜKÜMLÜ

Bu arada olayda gözatına alınan İ.H.’nin de ilginç bir geçmişi olduğu ortaya çıktı. Otelcilik yapan İ.H.’nin ortağı S.D., Haziran 2007’de Trabzon’daki evinin önünde öldürüldü. Olayla ilgili olarak İ.H.’nin oğlu T.H. ve arkadaşı A.Ü.Y. tutuklandı. Cinayet suçlamasıyla yargılanan 2 zanlı hapis cezasına çarptırıldı. İ.H.’nin ortağının öldürülmesi ve oğlunun da cinayet zanlısı olması nedeniyle, ortağının yakınları tarafından ölüm tehditleri aldığı ve kendisini korumak için silahlandığı ileri sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!