Cep telefonlarında virüs tehlikesi

Güncelleme Tarihi:

Cep telefonlarında virüs tehlikesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2002 16:50

Hollanda'da anti-virüs uzmanları bazı Nokia modellerinde etkili olan bir cep telefonu virüsü tespit etti. Virüsün kısa mesaj olarak bilinen SMS'le telefona bulaştığı ve aktif hale geçince telefonun bazı bölümlerini bloke ettiği belirtildi. Sınırlı bir yayılma alanı olan virüsün Nokia 3310, 3330 ve 6210 modellerini etkilediği açıklandı.

Haberin Devamı

SMS'le yayılan virüs Hollanda'da bir güvenlik şirketi çalışanı olan Job Haas tarafından ortaya çıkarıldı. Nokia yetkilileri telefonlardaki yazılımlarda bulunan güvenlik açığı sorununun geçen yıl çözüldüğünü ve yeni telefonların virüse karşı dayanıklı olduğunu söyledi. Ancak uzmanlar eski telefonlarda az da olsa virüs bulaşma riskinin devam ettiği uyarısında bulundu.

PARAYLA VİRÜS GÖNDERMEK SAÇMA
Öte yandan anti-virüs uzmanları söz konusu virüsün sınırlı bir hareket alanı olduğunu, bu yüzden de çok fazla endişelenmeye gerek olmadığını belirtti. Uzmanlar virüs yazarlarının daha çok internet dünyasını hedef aldığını ve insanlara SMS'le virüs göndermek için para harcamayacaklarını hatırlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!