Cep telefonlarına virüs tehdidi

Güncelleme Tarihi:

Cep telefonlarına virüs tehdidi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2006 16:09

Yeni tip bir virüs önümüzdeki günlerde cep telefonu kullanıcılarını etkisi altına alacak.

Haberin Devamı

“Intellect’in Türkiye dağıtıcısı olduğu Mcafee, tarafından yapılan açıklamada cep telefonlarına  gelen virus tehditinin şekil değiştirdiği açıklandı.

Oltalama-Phishing diye bilinen  ve şu ana kadar epostalarda aktif olan virusün SMiShing adı verilen yeni türü SMS versiyonu ile gündemde.  SMiShing önümüzdeki günlerde Cep telefonu kullanıcılarını etki altına alacağa benziyor.

Bazı cep telefonu kullanıcıları “Arkadaşlık sitemize kaydınızı onaylıyoruz, Günde 2 dolar ödemeniz var. Ödemediğiniz takdirde siparişiniz iptal edilecektir şeklinde bir SMS mesajı ile karşılaşıyorlar. Alınan SMS, bir web sitesine yönlendiriyor ve web sitesine yönlenen  kullanıcılar farkında olmadan Truva atı-Trojan olarak adlandırılan virüsü web uyumlu telefonlarına indiririyorlar. Bundan sonraki süreçte  Cep telefonu sahibinin kontrolünden çıkarak saldırganların kontrolüne açık hale geliyor. SMiShing, aslında elektronik ortam saldırganlarının  zararlı kod enjekte ederek  cep telefonu ve mobil cihazlara da  kolayca ulaştığının bir göstergesi.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!