Cep herkülü Naim 7 milyon dolara Türk oldu!

Güncelleme Tarihi:

Cep herkülü Naim 7 milyon dolara Türk oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2009 11:30

Olaylı şekilde Türkiye’ye iltica ederek, otoritelerce dünyanın gelmiş geçmiş en iyi haltercisi ilan edilen Naim Süleymanoğlu’nun Türkiye’ye geliş süreci 24 yıl sonra birinci ağızdan, tüm gerçekliği ile ortaya çıktı. Bu süreci dönemin Hazine Dış Ticaret Müsteşarı Ekrem Pakdemir anlattı:

Haberin Devamı

Merhum Başbakan Turgut Özal’ın devreye girmesiyle 1986 yılında, Türkiye’ye iltica edip aktif spor hayatı boyunca katıldığı tüm yarışmalarda ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektiren Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu haltercimiz Naim Süleymanoğlu’nun Türk Milli Takımı’na kazandırılma süreci 24 yıl sonra gün ışığına çıktı.
 
Dönemin Başbakanı Turgut Özal kabinesinde Hazine’den Sorumlu Bakan olarak görev yapan www.egedesonsoz.com yazarı, Ekrem Pakdemirli Özal’ın Süleymanoğlu için kendisinden 7 milyon dolar istediğini yazdı.

Süleymanoğlu’nu Türkiye’ye getiren aracılara ödenecek bu para için Özal’a karşı çıktığını da yazan Pakdemirli, Merhum Özal ile aralarında geçen diyaloğu tüm çıplaklığıyla kaleme alarak Türkiye’nin adını dünyaya duyuran Cep Herkül’ü Naim Süleymanoğlu’nun milli formayı giymesi için yaşanan süreci anlattı.
 
HABERİN DEVAMI egedesonsoz.com'da

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!