CEO’lar şov yapıyor otomobiller ilgi görüyor

Güncelleme Tarihi:

CEO’lar şov yapıyor otomobiller ilgi görüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2005 00:00

Bu yıl 39’uncusu düzenlenen Uluslararası Tokyo Otomobil Fuarı’na birbirinden ilginç otomobillerin dışında, firmaların başkan ve CEO’ları damgasını vurdu. Gelecekte üretilecek modellere öncülük eden ve geleceğin otomobilleri hakkında ipucu veren toplam 22 konsept modelin sergilendiği fuarda, uluslararası 14 dev otomotiv firmasının üst düzey yöneticisi de hazır bulundu.

Ev sahibi Japon firmaların başkan ve CEO’ları yeni modellerini tanıtmak için sıraya girerken, fuara Avrupa ve Amerika’dan katılan firmaların üst düzey yöneticileri ise ilginç tanıtımlara imza attılar. Şu anda Mercedes’in başkanı olan ve önümüzdeki günlerde dünyanın en büyük otomotiv şirketlerinden DaimlerChrysler’in CEO’su olacak Dieter Zetsche fuarın en ilginç tanıtımını yaptı. Zetsche, Mercedes’in yeni hibrid (melez) modelini orkestrayla birlikte keman çalarak tanıttı. Bir üst düzey yetkilinin tanıtım şovunda bizzat yer alması, büyük rekabetin yaşandığı sektörde bundan sonra yöneticilerin tanıtım için neler yapabileceğinin sinyallerini verdi.

GHOSN’A BÜYÜK İLGİ
/images/100/0x0/55eaea07f018fbb8f89ec426

Fuarın Zetsche’den sonra en fazla ilgi çeken yöneticisi ise Nissan’ın efsanevi başkanı Carlos Ghosn oldu. Renault’un da başına geçen Ghosn, Nissan GTR modelini sempatik hareketlerle tanıtarak otomobilden daha fazla ilgi gördü.

Fuarda tanıtımlara katılan diğer dev yöneticiler ise şunlar oldu: Subaru’nun bağlı bulunduğu Fuji Heavy Industries’in Başkanı ve CEO’su Kyoji Takenaka, Honda Başkanı Takeo Fukui, Bridgestone Başkanı Shigeo Watanabe, Toyota Başkanı Katsuaki Watanabe, Mazda Motor Başkanı Hisakazu Imali, Mitsubishi CEO’su Osamu Masuko, Volkswagen Grubu’nun Başkanı Bernd Pischetsrieder, BMW CEO’su Helmut Panke, Ford’un Başkan ve CEO’su James Padilla, Audi Başkanı Martin Winterkorn, Lamborghini Başkanı Stephan Winkelmann, Volvo Cars Başkan ve CEO’su Fredrik Arp.

230 km hız yapıyor, 100 km’de 3.4 litre yakıyor
/images/100/0x0/55eaea07f018fbb8f89ec428

Frankfurt Otomobil Fuarı’nda 1.4 litre 170 beygir gücündeki güçlü, ama küçük hacimli yeni motoru ile dikkatleri üzerine toplayan Volkswagen, Tokyo’da yine küçük hacimli bir dizel motora sahip spor konseptini sergiledi. Volkswagen, düşük yakıt tüketimi ile birlikte yüksek performans sunan spor araç konsepti EcoRacer ile fuardaydı. Saatte 230 kilometre hıza ulaşabilen araç, 0-100 km/s hızlanmasını 6.3 saniyede tamamlıyor. Böyle yüksek bir performans sunan Ecoracer, 100 kilometrede ortalama 3.4 litre ile oldukça düşük bir yakıt tüketim değerine sahip. Karbon fiberden üretilmiş gövdesiyle dikkat çeken EcoRacer, performansının büyük bölümünü 850 kilogramlık ağırlığına borçlu. Araç bir depo yakıt ile 1000 kilometre yol yapıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!