Cenevre’de lüks otolar yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Cenevre’de lüks otolar yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2006 00:00

76’ncısı düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı önümüzdeki hafta kapılarını açıyor. Bu yıl fuarda otomobil üreticileri lüks segmentte yer alacak yeni modellere ağırlık veriyorlar. Özellikle Avrupalı üreticiler, Amerika’da doğan SUV segmentinden sonra büyük bir gelişme gösteren Crossover segmenti ile 4 kapılı coupe tarzındaki konseptlerle fuarda kendilerini gösterecekler.

Avrupalı üreticilerden Ford yeni Galaxy ve S-Max ile fuarda kendisini gösterirken, Renault de Altica konsepti ile ileride girmeyi planladığı lüks segmentte nasıl bir otomobille mücadele edeceğinin ip ucunu veriyor. Diğer Avrupalı üretici Opel, geçmiş yıllarda efsane haline gelen GT modeli ile roadster sınıfına yeniden iddialı bir biçimde dönmeyi planlarken, Volkswagen de Golf platformunda geliştirdiği ve orta SUV segmentinde yer alacak Concept A adındaki bir crossover modelini tanıtacak.

Fuarın kuşkusuz en önemli modeli Peugeot 207 olacak. Piyasaya çıktığı günden bu yana tüm dünyada en çok satan otomobillerden biri olan 206’nin yerine geçen 207 de Cenevre Otomobil Fuarı’nda dünya tanıtımını gerçekleştirecek. Seri üretime geçecek 30 farklı modelin ilk kez otomobilseverlerle buluşacağı fuarda teknolojik özellikleri ile dikkat çeken 15 yeni konsept otomobil de sergilenecek. Geçen hafta bir kısmını sizlerle paylaştığımız Cenevre’nin Yıldızları’nı tanıtmaya bu hafta da devam ediyoruz.

Peugeot 207 RCup

Tüm dünyada en çok satan otomobillerden biri olan Peugeot 206’nin varisi 207, İsviçre’de düzenlenen 76’nci Cenevre Otomobil Fuarı’nda dünya lansmanını gerçekleştirecek. Fuar için özel olarak hazırlanan konsept otomobil, önümüzdeki yıllarda üretilecek olan RC versiyonu hakkında ipucu veriyor.

Leoparı andırıyor

Volkswagen Concept A, Cenevre’de otomobilseverlerle buluşacak. Concept A, Touareg’in kardeşi olarak 2008’de piyasaya çıkacak olan yeni bir arazi aracına ilişkin ilk tasarım ipuçlarını veriyor. Concept A’nın yeni 3 boyutlu alüminyumdan armalı radyatör ızgarası ve buna uygun farlara sahip ön yüzü, sempatik ama üstün bir görüntü sağlıyor. Sadece bir otomobili değil aynı zamanda bir leoparın görüntüsünü andırıyor.

Swarovski kristalli

Avrupa’da gerçekleştirilen otomobil fuarlarında sürekli karşımıza çıkan İsviçreli dizayn firması, kendi evinde
/images/100/0x0/55ea6f61f018fbb8f87fba4a
gerçekleştirilen fuarda da son konsepti olan zaZen’i tanıtacak. Yarattığı konseptlerde yeni teknolojileri kullanan Rinspeed yeni aracında polkarbonattan üretilmiş ve aracın arka kısmına kayarak gizlenebilen bir tavan yerleştirmiş. Carrera S üzerinde geliştirilen konseptin bir diğer ilginç özelliği ise aracın büyük bir bölümünde üstü poliüretan ile kaplanmış Swarovski’nin kristallerinin kullanılması.

Signum Sport Turbo S

Opel’in amiral gemisi ve Signum, yeni geliştirilen 2.8 litre 6 silindirli Turbo motorla donatılmış. Signum Sport Turbo S ismini alan bu aracın sahip olduğu motor 250 beygir güç ve 350 Nm tork üretiyor. 0-100 km/s hızlanmasını 7 saniyede gerçekleştiren Signum Turbo S’in maksimum hızı ise saatte 250 kilometre.

Dodge, Avrupalılar için Hornet’i yarattı

Amerikan ruhunu Avrupa pazarına taşımayı hedefleyen Dodge, daha önce tanıttığı Caliber modelinden sonra, Hornet ismini verdiği bu konsept otomobili fuarda otomobilseverlerle buluşturacak. B segmentinde yer alacak olan Hornet’te bulunan 1.6 litre hacmindeki supercharger aşırı besleme sistemine sahip olan motor 170 beygir güç ve 224 Nm tork üretiyor. Bu motor ile 0-100 km/s hızlanmasını 6.7 saniyede tamamlayan Hornet, Avrupalı tüketiciler göz önünde bulundurularak tasarlanmış.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!