Ceneviz Kalesi'ni istiyorlar

Güncelleme Tarihi:

Ceneviz Kalesini istiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sarıyer Belediyesi'ne bağlı Garipçe Köyü Muhtarı Feridun Berber, 1994 yılından bu yana sürdürdüğü ’’Garipçe Köyü Kalesi ve Kulesinin İşletilmesi’’ projesinin hayata geçirilmesi için yetkililerden yardım istedi. Altı yıldır köyün muhtarlığını yapan Berber, Cenevizliler'den kalma tarihi mekanın uzun yıllardır kaderine terkedildiğini belirterek restore edilmesinin ve kamu kullanımına açılmasının gerektiğini belirtti.

Tarihi mekanın bakımsızlığına dikkat çeken Muhtar Feridun Berber, kaleyi köyün gençlerinin çabasıyla temiz tuttuklarını belirterek ’’Köyün tarihi mekanı olan kale ve kulenin restorasyonunu üstlenmek istiyoruz. Bu mekanların kiralanmasıyla hem köye gelir sağlayacağız hem de yaptığımız bakımla tarihi mekanları korumuş olacağız’’ dedi.

Karadeniz sahiline bakan köyleki tarihi mekanların işletime açılmasıyla, köy halkı eğlence ve kültür içerikli ilk merkezine kavuşacak. Ancak Muhtar Berber bunun gerçekleşmesi için izlenmesi gereken prosedürün çok uzun olmasından yakındı: ’’Kale ve kulenin, Milli Savunma Bakanlığı tarafından ikinci derecede güvenlik bölgesi ilan edildiği ortaya çıktı. İşletime açılması için sakınca görülmediği yetkililerce bildirildi. Bu olumlu gelişmeye rağmen bürokratik işlemlerin uzaması nedeniyle girişimlerimizi henüz sonuçlandıramadık.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!