Cenazeler karıştı

Güncelleme Tarihi:

Cenazeler karıştı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2011 17:18

Morg skandallarına bir yenisi daha eklendi. Bir kaç gün önce İstanbul'da abisinin cesedini morgtan alan bir kişi, kefeni açıp son kez abisini görmek istedi. Ancak gördükleri akıl alır gibi değildi. Kefenin içinde abisinin cesedinden başka bir bebek cesedi ve bir kadına ait kesik bacak da vardı. Akıllara durgunluk veren bu olayın yankıları sürerken bu kez de Bursa'da cenazeler karıştı.

Haberin Devamı

KARIŞAN CENAZELER BÖYLE DEĞİŞTİRİLDİ / Foto Galeri

Bursa’nın Karacabey ilçesinde Devlet Hastanesi morgunda bulunan yaşlı iki kişiye ait cenazeler karıştı. Babasının cenazesini almaya giden Mehmet Ali Karamat, kendilerine verilmek istenen cenazenin başkasına ait olduğunu anlayınca büyük bir yanlışlıktan dönülmesini sağladı.

Karacabey’de Sırabademler Mahallesi’nde oturan ve önceki akşam rahatsızlanınca Karaacbey Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Mehmet Karamat (93), tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Aynı gün Karacabey Devlet Hastanesi’nde yatan Gönü Köyü’nden getirilen Ömer Kaydı (83) da ölünce her iki cenaze morga kondu. Bugün, ikindi namazında toprağa verilmek üzere cenazeyi hastaneden almaya gelen Ömer Kaydı’nın oğlu İskender Kaydı, yanlışlıkla babasının yerine Mehmet Karamat’ın cenazesini alarak köyüne götürdü.

Bir süre sonra Mehmet Karamat’ın oğlu Mehmet Ali Karamat da babasının cenazesini almak üzere Karacabey Devlet Hastanesi morguna geldi. Son defa babasına bakmak isteyen Mehmet Ali Karamat, kendilerine verilen cenazenin babası olmadığını fark etti.

Hastanedeki morg görevlisi ile tartışan acılı Mehmet Ali Karamat, babasının cenazesinin nerede olduğunu sorunca cenazenin yanlışlıkla bir saat önce alınan Gönü Köyü’ne götürülen Ömer Kaydı’nın cesediyle karışmış olabileceğini söyledi.

Bunun üzerine Mehmet Ali Karamat, Gönü Köyü’ne telefon açarak, cenazenin toprağa verilmesini son anda önledi. Karamat daha sonra Karacabey Devlet Hastanesi’ne getirilen babasının cenazesini alırken, Ömer Kaydı’nın cenazesi ise ailesine teslim edildi.

CESEDE BAKMIŞ AMA ÖLÜNÜN YÜZÜ DEĞİŞEBİLİR DİYE DÜŞÜNMÜŞ

Haberin Devamı

Babasının cenazesi yerine bir başka cenaze alan İskender Kaydı, cesede baktığını, öldüğü için babasının yüzünün değişmiş olabileceğini düşünerek kimseye sorma ihtiyacı duymadığını söyledi.

Ömer Kaydı’nın cenazesi Gönü Köyü’nde, Mehmet Karamat’ın ki ise ikindide Uluabatlı Hasan Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra aile kabristanında toprağa verildi.





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!