Cenazeler getirildi, Koç Ailesi 12 evladına ağlıyor

Güncelleme Tarihi:

Cenazeler getirildi, Koç Ailesi 12 evladına ağlıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2006 00:00

Ford Bayiler Toplantısı için gittikleri Roma'da geçirdikleri feci trafik kazasında yaşamını yitiren 12 kişinin cenazeleri, dün 17.15'te THY uçağıyla İstanbul'a getirildi.

Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen karşılama törenine tüm Koç Ailesi ile birlikte ölen bayilerin yakınları, Ford’un uluslararası operasyon Başkanı Mark Schulz ve İstanbul Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu da katıldı. Törende konuşan Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, başarılı geçen bir bayi toplantısının bu şekilde sona ereceğinin hiç kimsenin aklına gelmeyeceğini belirtte. Konuşurken zaman zaman gözyaşlarını tutamayan Koç, şöye dedi: "Hálá inanamıyorum. Şimdiye kadar iş hayatımda böyle bir olaya ne rastladım, ne de duydum. İş hayatımda böyle bir acı yaşamadım. Yaşananlar Allah’ın bir takdiridir. Tek tesellimiz, yaralı dostlarımızdan gelecek iyileşme haberleri olacak. Yaralılara ve cenaze sahiplerine her türlü maddi ve manevi yardımlar yapılacaktır."

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç da, acılarının tarifsiz olduğunu belirterek, Koç Ailesi'nin 12 değerli evladını kaybettiğini söyledi. Gözyaşlarına hakim olamayan Koç, konuşmasını güçlükle tamamlayabildi. Ford Uluslararası Operasyon Sorumlu Başkanı Mark Schulz da, kazada hayatını kaybedenlerin, Ford ailesine yardımlarını hiçbir zaman unutmayacaklarını ifade ederek, Türkçe olarak, "Başımız sağolsun" dedi. Yaralılardan Niyazi Aydoğan, Rengin Aydoğan, Sami Şertürk, Emine Şentürk, Ali Gizer, Makbule Gizer, Tuncay Erçetin de aynı uçakla İstanbul'a geldi. Durumu kısmen daha ağır olan ancak doktorların uçakla getirilmesinde sakınca görmediği Mustafa Başer ise saat 19.20’de özel ambulans uçakla İstanbul’a getirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!