Cenazede af protestosu

Güncelleme Tarihi:

Cenazede af protestosu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

Şehit polisler Mehmet Ali Acuz ve Tahir Toka'nın cenazeleri, dün törenlerle memleketlerinde toprağa verildi. Acuz için Antakya'da yapılan törende, ‘‘Hükümet affı al başına çal’’ sloganları arasında 4 bin kişi yürüdü.

İSTANBUL'da Çevik Kuvvet otobüsüne teröristlerin silahlı saldırısında şehit düşen iki polisten Mehmet Ali Acuz Hatay'da, Tahir Toka da Kahramanmaraş'ta toprağa verildi. Şehit polislerden Mehmet Ali Acuz'un cenazesi önce uçakla Adana'ya, oradan da karayoluyla memleketi Antakya'ya getirildi. Dün sabah Devlet Hastanesi Morgu'ndan alınan cenaze 30 araçlık konvoy eşliğinde Emek Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Ulucami'deki namazdan sonra 20 kişilik ülkücü grup belediye bandosunu susturup, kortejin önüne geçti, ‘Bozkurt’ işaretleri yapıp, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Türkiye Apo’ya mezar olacak', ‘Polise uzanan eller kırılsın’, ‘Hükümet affı al başına çal’ sloganları attı. Sloganlara polisler de eşlik etti. Ülkücü grup tabutu polislerden alıp omuzlarda taşıdı. Konvoydakilerin sayısı 4 bine ulaştı. Şehit Mehmet Ali Acuz'un cenazesi Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

4'ÜNCÜ ŞEHİT

31 yaşına basmasına bir gün kala şehit düşen Tahir Toka'nın cenazesi de Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'ne bağlı Çardak Beldesi'nde toprağa verildi. 6 aylık kızı İlayda’yı yanından ayırmayan gelinleri Leyla'ya destek olmaya çalışan amca Alaattin Toka, ‘‘Çardak halkı daha önce 3 şehit verdi. Çardak halkının büyük bölümü Çeçen kökenli. Çeçenler Ruslar'a kafa tutmuş insanlar. Türkiye'deki terörizmin de belini kıracaklardır. Bir Tahir'imiz öldü, ama geride daha çok Tahirler var’’ dedi.

Af çıkaranlar Allah'ın adaletinde yargılanacak

İSTANBUL'da çevik kuvvet otobüsüne düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Mehmet Ali Acuz'un babası Hasan Acuz ve anne Halime Acuz, af çıkartan siyasilerin Allah'ın adaletinde yargılanacağını söyledi. Hatay Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'nden emekli baba 59 yaşındaki Acuz, oğlunun 6 ay önce polis olduğunu belirterek, ‘‘Ben oğlumu vatan için yetiştirdim’’ dedi. 1 oğlu 3 kızı daha bulunan, diğer oğlu da İstanbul'da askerliğini yapan acılı baba, ‘‘Kalkmışlar caniler için af çıkarıyorlar. Bunu yapanlardan bir gün mutlaka hesap sorulacak. Af çıkarmak isteyenler Allah'ın adaletinde yargılanacaklar, Allah'a hesap verecekler. Bunu asla unutmasınlar’’ dedi. Sinir krizi geçiren 55 yaşındaki anne Halime Acuz da, ‘‘İki oğlumun birini vatan uğruna şehit verdim. Oğluma silah sıkanların elleri kırılsın. Katillerinin bulunarak cezalandırılmasını istiyorum. Onları affetmem’’ diye feryat etti. Abla Hatice Say ise ‘‘Biz seçtiğimiz milletvekillerine af çıkarsınlar diye mi oy verdik. Af çıkartılırsa işte sonucu böyle yeni katliamlar olur’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!