Cemile’li meclisten hangi hükümet çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Cemile’li meclisten hangi hükümet çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2013 01:06

Almanya’da Başbakan Angela Merkel, mutlak çoğunlukla tek parti iktidarını kılpayı kaçırdığı genel seçimlerin ardından koalisyon ortağı arayışlarına başladı.

Haberin Devamı

Ancak Merkel’in işi dün daha da zorlaştı. Merkel’in merkez sağdaki CDU/CSU’su da dahil meclisteki üç parti, Sol Parti ile koalisyonu reddetmişti. Merkel’in muhtemel ortağı Yeşiller’de ise dün eşbaşkan Claudia Roth’un ardından partinin liste başı adayı Jürgen Trittin de istifa etti.

SPD İLE DE İŞİ ZOR

Sosyal Demokrat Parti (SPD) içinde de koalisyona sıcak bakmayanlar var. Koalisyon görüşmelerinin zor başladığı bu meclis, Alman tarihinin en renklilerinden biri. Dün ilk kez Federal Meclis’e gelerek parti grup toplantısına katılan Batı Trakyalı Cemile Giousouf, “İşçi kızıyım. Yunanistanlı Türk azınlık mensubu olduğum için siyaset evimizde sürekli konuşuldu. Ama vatanım Almanya. Meclisi görünce sorumluluğumun ne olduğunu çok daha iyi anladım” dedi. Almanya’da ilk siyah milletvekili de seçildi. SPD’den meclise giren Karamba Diaby, Senegal doğumlu bir kimyager.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!