Cemal Reşit Rey’de V. Piyano Festivali

Güncelleme Tarihi:

Cemal Reşit Rey’de V. Piyano Festivali
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Cemal Reşit Rey (CRR) Piyano Festivali'nin yıldızları genç sanatçılar. Festival'in yarın saat 19.30'daki açılış konserini gerçekleştirecek Cem Mansur yönetimindeki Akbank Oda Orkestrası'nın solisti Ayşedeniz Gökçin 11 yaşında bir harika çocuk.

Bugüne dek Bruno Leonardo Gelber'den İdil Biret'e, Verda Erman'dan Hüseyin Sermet-Eric le Sage ikilisine, Edward Auer'den François-Joel Thiollier'ye kadar dünyaca ünlü pek çok sanatçıyı ağırlayan CRR Piyano Festivali bu yıl da 4-7 Aralık tarihleri arasında düzenleniyor.

Daimi şefliğini Cem Mansur'un yaptığı Akbank Oda Orkestrası solist ‘‘harika çocuk’ Ayşedeniz Gökçin ile yarın saat 19.30'da festivalin açılış konserini verecek. Gökçin, konserde Bach'ın ‘Fa Minör Klavye Konçertosu’nu çalacak. Orkestra ise Bach’ın en yetenekli oğullarından Carl Philippe Emanuel Bach'ın küçük bir senfonisini (Sinfonia, Sol Majör, Wq. 182/1), Grieg'in romantik ‘‘Ağıtsal Ezgileri''ni (op.34) ve Bartok'un ‘Divertimento’sunu seslendirecek.

Ayşedeniz Gökçin küçük yaşına karşın aralarında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Kiev Senfoni Orkestrası ve CRR Senfoni Orkestrası'nın da bulunduğu birçok saygın toplulukla geniş bir repertuvarı seslendirdi. New York'un ünlü müzik okulu Julliard'ın da sınavlarını kazanan bu umut verici yetenek, İtalya ve Rusya'daki önemli yarışmalarda dereceye girdi.

Bu konserin bilet fiyatları 1.5 ve 2 milyon TL.

Piyano Festivali'nin ikinci genç yeteneği Emre Elivar ise 5 Aralık Pazar günü CRR Konser Salonu'nda saat 17.00'de Yapı Kredi Sanat Festivali '99 kapsamında bir piyano resitali verecek. 1976 doğumlu Elivar piyanoya altı yaşında başladı. 1987'de Ankara Devlet Konservatuarı'nın Piyano Bölümü'ne, 1989'da ise Kompozisyon Bölümü'ne kabul edildi. 1996'da her iki dalda da aynı kurumun yüksek lisans programını birincilikle bitirdi. Emre Elivar CRR'deki konserde Bach'dan ‘Do Minör Partita'', Beethoven'dan ‘0p. 57 Appassionata Sonat’, Chopin'den ‘‘0p. 53 La Bemol Majör Polonez'' ve Franz Lizst'in ‘‘Si Minör Sonat’ını yorumlayacak. Çalışmalarını halen Almanya'da Berlin Hans Eisler Müzik Akademisi'nde sürdüren Elivar yurtiçi ve yurtdışı yarışmalarda sayısız ödül kazandı.

Bu konserin bilet fiyatları 1 ve 1.5 milyon TL.

Pazar günü piyano resitali verecek sanatçılardan biri de ünlü piyanist Dmitri Teterin. Carnegie Hall'de verdiği konserle adını duyuran Teterin 1992'den beri konser veriyor. Sanatçı Utah Senfoni, Ohio Chamber Orchestra ve Atina Senfoni Orkestrası gibi orkestralarla verdiği konserlerin yanı sıra katıldığı yarışma ve festivallerde pek çok ödül kazandı.

Bu konserin bilet fiyatları 1.5 ve 2 milyon TL.

Bilet satış gişeleri: CRR Konser Salonu (0212 232 98 30), tüm Vakkoramalar ve Bakırköy Carousel

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!