Cemal İnci, TBB başkanlığına aday oldu

Güncelleme Tarihi:

Cemal İnci, TBB başkanlığına aday oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2010 15:45

Yalova Barosu Başkanı Cemal İnci, baroların siyasallaşmasını önlemek amacıyla Türkiye Barolar Birliği (TBB) başkanlığına resmen aday olduğunu açıkladı.

Yalova Adliyesi’nde basın toplantısı düzenleyen Cemal İnci, TBB Başkanı Özdemir Özkök’ün yaşamını kaybetmesi nedeniyle 12- 13 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan birlik seçiminde aday olduğunu belirterek, bütünleştirici yapısı nedeniyle tüm Türkiye’den destek gördüğünü söyledi. Baroların siyasallaşmasını önlemek için aday olduğunu kaydeden İnci, “Bugün içerisinden geçmekte olduğumuz süreçte yurttaşların bütünlük arz eden bir hukuk kuruluşuna, barolara çok ihtiyaç vardır. Bölünmüşlük hiçbir zaman lehimize olmayacaktır. Umuyorum ki arkadaşlarım benim bu görüşlerimi gözden geçireceklerdir” dedi.

Türkiye’nin her yerindeki barolardan oy alabilecek tek başkan adayı olduğunu ileri süren Cemal İnci, “Kars’tan Edirne’ye kadar her baro bana saygı ve sevgi gösterir. İnşallah yüzümüzün akı ile bu sonuca ulaşır ve Türkiye’ye yeni bir baro yönetimi anlayışı ile hizmet etmeye devam ederiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!