Cemaat vakıfları ve kanaat önderleriyle Büyükada yemeği

Güncelleme Tarihi:

Cemaat vakıfları ve kanaat önderleriyle Büyükada yemeği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2009 00:14

Başbakan Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükada’da, Türkiye’deki yabancı cemaat temsilcileri ve kanaat önderleriyle yemekte buluştu.

Başbakan Erdoğan'ın Büyükada ziyareti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanı sıra 4 bakanla Büyükada’ya gelen Erdoğan, Fener Rum Patrikhanesi’nin avukatı Kezban Hatemi’nin öncülüğündeki Adalar Vakfı’nın ev sahipliğinde Büyükada’daki Anadolu Kulübü’nde düzenlenen yemekte konuştu. Saat 14.30’da başlayan yemeğe Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Devlet Bakanları Faruk Çelik ve Egemen Bağış, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu katıldı. Bostancı İskelesi’nden Kıyı Emniyeti’ne ait bir botla gelen Erdoğan ve beraberindekiler, bir grup vatandaşın sevgi gösterisiyle karşılandı.

Buradan merdivenlerden yürüyerek Anadolu Kulübü’ne çıkan Erdoğan’ın zaman zaman yolunu kesen vatandaşlar sorunlarını aktardı. Erdoğan, Fehmi Milli adlı emeklinin emekli maaşlarının düşüklüğünden yakınması üzerine, maaşların iyi olduğu yanıtını verdi. Yemeğe İstanbul Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türk Musevileri Hahambaşı İshak Haleva, Ermeni Cemaati Lideri Başpiskopos Aram Ateşyan, Süryani Cemaati Lideri Yusuf Çetin’in yanı sıra işadamları İsak Alaton, Cem Hakko ve aralarında gazeteci ve yazarların da bulunduğu yaklaşık 150 kişi katıldı. Yemekte ayrıca İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Adalar’ın CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu da hazır bulundu.

MHP afişi kaldırıldı

Erdoğan’ın adaya gelişi öncesi Büyükada İskelesi’nin korkuluklarına MHP İlçe Başkanı Yahya Bayrak tarafından astırılan ve Mevlana’nın sözlerinin bulunduğu afiş apar topar kaldırıldı. Afişte şöyle yazıyordu: "Kör cehalet çirkefleştirir adamı, suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verecek bir cevabım var lakin bir lafa bakarım, laf mı diye. Bir de söyleyene bakarım adam mı diye. Bu mısralar sözde Ermeni soykırımı için özür kampanyası başlatan, Kıbrıs’ı peşkeş çekmek için uğraş veren, bin yıllık kardeşliğimizi yok sayıp ülkemizi kaosa sürüklemeye çalışan 12 kötü adama ithaf olunur."

Erdoğan yemekten ayrıldıktan sonra, fayton yerine, önceden getirilen zırhlı bir minibüse binerek ada turuna çıktı.

Yemeğe kimler katıldı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Devlet Bakanı Faruk Çelik, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bazı AK Partili milletvekilleri, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Süryani Kadim Kilisesi Patrik Vekili Yusuf Sağ, Ermeni Patrikhanesi temsilcisi Başpiskopos Aram Ateşyan, Süryani Ortodoks Kilisesi Metropoliti Yusuf Çetin, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, iş adamları Cem Hakko, İshak Alaton, Avukat Kezban Hatemi, Gazeteci Oral Çalışlar. Fenerbahçeli eski futbolcu Lefter Küçükandonyadis.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!