'Cem Yılmaz'a verilen parayı biz mi ödeyeceğiz'

Güncelleme Tarihi:

Cem Yılmaza verilen parayı biz mi ödeyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2007 11:29

Türk Telekom'un dün açıkladığı yeni fiyat tarifesi beğenilmedi. hurriyet.com.tr'ye tepkilerini dile getiren vatandaşlar, özellikle sabit ücretin yüksek olması ve kontör süresinin 1 dakikaya uzatılmasını eleştiriyorlar. Yorumlardan Cem Yılmaz'lı reklamlar da nasibi alıyor.

Haberin Devamı

Türk Telekom'un geçtiğimiz aylarda başlattığı indirim kampanyasının Yargıtay tarafından iptal edilmesi üzerine şirket dün yeni tarifelerini açıkladı. Önceki tarifede şehirlerarası görüşme ücretlerinde yapılan indirim korunurken, şehiriçi görüşme ücretleri de yüzde 16 oranında indirildi.
 
Telekom'un bu indirimine karşın açıklanan rakamlar vatandaşları memnun etmedi. Özellikle şehiriçi görüşmelerde indirim yapılmasına rağmen ücretlerin iptal edilen tarifeden önceki tarifeye göre yüksek olması tepkilere neden oldu. Kullanıcılar yeni tarifenin daha çok şirketlere yaradığını ve milletlerarası görüşenlerle şehirlerarasını sık kullananlara uygun olduğunu düşünüyor.

SABİT ÜCRETE ELEŞTİRİ

Bunun yanında sabit ücretlerin önceki döneme göre artması da eleştiri konusu oluyor. Vatandaşlar, "Hiç konuşmasak bile para ödüyoruz. Bu adaletsizliğin düzeltilmesi gerekiyor" diye konuşuyor. Türk Telekom'un tarifesine göre StandartHATT kullanıcıları aylık 12.55 YTL, HesaplıHATT kullanıcıları da 7.90 YTL sabit ücret ödüyor. Bu rakam KonuşkanHATT kullanıcıları için 20.41 YTL, ŞirketHATT kullanıcıları için 35.49 YTL seviyesinde bulunuyor.

Haberin Devamı

hurriyet.com.tr'ye gelen yorumlarda bir eleştiri de kontör süresi ile ilgili. Türk Telekom'un kontür süresini 1 dakikaya yükseltmesi, kullanıcılar tarafından beğenilmedi. Kontör süresinin 1 dakika olması ile kullanıcılar ister 3 saniye, ister 50 saniye konuşsun, 1 dakika ücreti ödeyecekler.

Cem Yılmaz'lı reklamları da hedef tahtasına oturtan Türk Telekom'un ücret tarifeleri ile ilgili gelen yorumlardan bazıları şöyle:

"GÜLDÜRE GÜLDÜRE KAZIKLIYORLAR"

 
"Cem Yılmaz'a verilen paraları bizden çıkarıcaklar tabi ki. İnsanları güldüre güldüre kazıklıyorlar. Hiç kullanmadığım ev telefonuna 25 YTL den az para gelmiyor."

"Bence Turk Telekom daha fazla zam yapmalı. Çünkü bir kaç milyar dolar ödedi ve bunu Türk Halkından kısa zamanda tahsil edebilmeli."

"TT'yi aç gözlülükle suçluyorum, katmerli zam yaparak bir yere varılmaz, Avrupa'yı örnek alsınlar, yani telefonun yanında internet bedava olsun."

Haberin Devamı

"Ne sabit ücret kalktı, hatta kontürler artık DAKİKA olarak sayılıyor.. 61 saniye birisiyle mi görüştünüz? Borcunuz 120 saniye konuşmuş olarak sayılıyor artık!"

"Her halükarda gene pahalı... Sabit üctetten çıkarıyorlar"

"Telekom'un yaptığı zamları Cem Yılmaz'ı kullanarak yedirmeye çalışmasını ibretle izliyorum. Sabit telefonları hiç kullanmazsak bile 11-12 YTL ücret geliyor. Anlamadığım bunun neresi indirim ya da kullanılabilirlik!"

"Evet ben de bu sabit ücrete takmış durumdayım. Hem adsl hem de telefon sabit ücreti ödüyoruz."

"Şahsen ben mart - temmuz aralığında aleyhime oluşan tutarı geri almak için tüketici mahkemesine başvuracağım. Tüketici aleyhine ve lehine durum olduğu için geri ödeme yok diye birşey olamaz..."
 
"12 YTL. görüşme ücreti, gerisi vergi ve sabit ücret toplam 30-32 YTL fatura, bu nasıl bir ucuzluktur?"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!