Cem Karaca, Fethullah Hoca'nın şiirini okudu

Güncelleme Tarihi:

Cem Karaca, Fethullah Hocanın şiirini okudu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2001 01:36

Ünlü şarkıcı Cem Karaca, Fethullah Hoca'nın bir şiirini, para karşılığı CD'ye okudu. Önümüzdeki hafta evleneceği 5'inci eşi İlkim Hanım da başka bir şiir seslendirdi.

Karaca, Hoca'nın şiirini okumasını ‘‘Profesyonellik’’ olarak niteledi.

Cem Karaca 60'ına merdiven dayadı ama, hala bizi şaşkına çevirmeye devam ediyor. Önce 8 derece miyop gözlerini lazerle çizdirip 8 yaşından bu yana taktığı gözlüklerini attı. Bu bir şey değil derken Fethullah ‘‘Hocaefendi’’nin şiirlerinden oluşan ‘‘Gurbet Ufukları’’ adlı CD'de onun ‘‘Hazan’’ adlı şiirini okudu. Müstakbel 5. eşi İlkim Erkan'ın okuduğu ‘‘Anne’’ de cabası. Evet yanlış okumadınız, sevgili Cem 21 Aralık 2001 Cuma günü Boğaziçi Üniversitesi Mezunları'nın sosyal tesislerinde 5. kez dünya evine girecek. Gelin bunları tek tek konuşalım, Bakırköy'de Marmara'ya nazır babadan kalma Karaca Apartmanı'ndaki mütevazı dairesinde.

FETHULLAH BEYEFENDİ

Doğrusu, bunca yıllık yakın arkadaşım Cem'le şu ‘‘Hocaefendi’’yi bir türlü yanyana koyamıyorum. Ya siz?

Yener'ciğim, ben Fethullahçı değilim, ben Türkiyeci'yim. Eskiden olduğu gibi yine Mustafa Kemal Atatürk'ün peşindeyim, yine laiklik kavgası veriyorum. Türkiye'de yaşayan hepimiz sık sıkı laisizme sarılmak zorundayız. Ama, Fethullah Gülen'le laikliğin çeliştiği kanaatinde değilim, bu konuda onlardan en küçük bir olumsuz kelime duymadım. Fethullah beyefendiye saygım var, çünkü insanlara düşünmeyi, sorgulamayı salık veriyor. Bazı kurumlar kendisine karşı çıksa da beşyüzü aşkın okul açmış. Ben oralarda okuyanlarla konuştuğumda karşımda hep pırıl pırıl zekalı, kesinlikle Kemalizm'e karşı olmayan çocuklar buldum. Şiirlerinin toplandığı CD'de bir şiirini okuyarak yer almaktan da kıvanç duyuyorum. Ben Fethullah beyefendi diyorum, çünkü henüz kendisinden bir şey öğrenmedim. Öğrenseydim ‘‘Hocaefendi’’ demekten de asla gocunmazdım. Bugüne kadar kendisiyle iki defa konuşma fırsatım oldu. O camiadaki insanlarla tanışıp konuştukça bir zamanlar uzlaşılmaz olarak gördüğümüz konuların çok uzlaşılır olduğunu Allahın bana bahşettiği beynim ve vicdanımla saptadım. Fethullah beyefendi ve dostlarını seviyorum, saygı duyuyorum ama, kayıtlı bir CHP üyesiyim.

RİSALE-İ NUR OKUYORUM

İster misiniz Cem Karaca da karşımıza Nurcu olup çıksın?

Bende bütün ciltleri var ama, Risale-i Nur'un hepsini okumadım. Said-i Nursi'nin bir lafını mealen sana bir örnek olarak vermek istiyorum; ‘‘Allah insana bir vicdan bir de akıl vermiştir. Akıl vicdanın önüne geçerse bilim ilerler ama, iman geri kalır. Vicdan aklın önüne geçerse iman ilerler, bilim geri kalır. Onun için bunu dengede tutmak lazımdır.’’ Bu kimilerine göre Makyavelist bir laf gibi gelebilir ama, bana göre son derece doğru, aklı başında bir laftır. Her halimden belli ki, ben Nurcu değilim. Ben ‘‘Allah Yar’’ diye şarkı yaptım, çünkü Allah'ın yar olduğuna inanıyorum. Cennet, cehennem korkularından arınmış olarak doğrudan bizi yaratan o muhteşem varlığa yönelmeliyiz. Ben ‘‘1 Mayıs’’ ları da söyledim, bugün yine aynı konum olsun çekerim ayağa çizmelerimi, yine o şarkılarımı söylerim. Ama o koşulları, o feci durumları Allah bir daha ülkemize yaşatmasın.

BEN SATILMADIM

‘‘Hocaefendi’’nin CD'sinde şiir okuma bedelli mi, yoksa Allah rızası için mi?

Elbette karı koca bu emeğimizden dolayı para aldık, netice itibariyle profesyonel bir iş. Ben beynini, yüreğini de katarak sesiyle hayatını kazanan birisiyim. Şartlar değişmedi, ben satılmadım arkadaşım. Ben sadece ve sadece saygı duyduğum bir şiiri okudum. İnsanı seversen Allahı seversin, Allahı seversen insanı seversin. Beni kimse kullanamaz da; ben ne tornavidayım, ne de İngiliz anahtarı.

Yarın: Neden bu şiiri okudum
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!