Çelik yelek giymemiş

Güncelleme Tarihi:

Çelik yelek giymemiş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2016 21:29

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in, geçtiğimiz hafta Güneydoğu’ya yaptığı ziyaret sırasında, olası bir terör saldırısına karşı “sinyal kesici-jammer ile alınan önlemler nedeniyle sosyal medyadan gelen eleştirilere, “Emniyetin rutin uygulaması. Başkan bile, böyle bir koruma yöntemi olduğunu medyadan öğrendi” açıklaması geldi.

Haberin Devamı

Hürriyet, Diyanet İşleri Başkanlığı’na jammer ve bölgeye giderken Görmez’in çelik yelek giydiği yönündeki eleştirileri sordu.

Başkanlıktan verilen yanıt ise şöyle: “Diyanet İşleri Başkanı Güneydoğu gezisini sadece vatandaşların yanında olmak ve acılarını paylaşmak için yapmıştır. Bu jammerlerin biri cami çıkışında, diğeri müftülük girişindeydi. Başkan Bey görmedi bile. Olayı haberlerden okudu. Çok üzüldü, çok rahatsız oldu. Çünkü kendisinin ne böyle bir talebi oldu, ne de bundan sonra olur. Bu jammerleri emniyet yetkililerine sorduğumuzda, rutin bir uygulama olduğunu ve yapmaya mecbur olduklarını söylediler. Emniyet bu şekilde çalışıyorsa Diyanet karışamaz. Başkan Bey çelik yelek de giymedi. Korkusu da yoktur.”

METABOLİZMAYI BOZUYOR

Uzmanlar, vücutta taşınan jammerın vücut ısısını 6 dakikada bir derece artırdığını belirtmiş, kişilerin metabolizmasının bozulacağına vurgu yapmıştı. Bu nedenle emniyetin uygulaması özellikle sosyal medyada ciddi bir eleştiri konusu olmuştu.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!