Çek çek bitmez bu zevk

Güncelleme Tarihi:

Çek çek bitmez bu zevk
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2007 00:00

Formula 1 pistinde hızla geçen yarış arabaları, bahçede oradan oraya koşturan ufaklıklar, düğünde çılgıncasına halay çeken davetliler... Hepsi de doğru kareyi çekebilmek için oldukça hızlı. Fotoğraf makinenizin bu gibi durumlarda, doğru enstantaneyi yakalayabilmek için sahip olduğu silah ise "sürekli çekim / burst" modu...

ArtIk giriş seviyesi modellerde bile rahatça bulabildiğiniz sürekli çekim modu (burst mode), aslında çoğu zaman kullanmayı unuttuğumuz, belki de çoğumuzun varlığından bile haberi olmadığı oldukça yararlı ve kullanışlı bir özellik. Bu mod makineniz üzerinde, genelde birbiri üzerine gelmiş ve sıralanmış dikdörtgenler şeklindeki ikonla gösterilir.

Eskiden olduğu gibi film derdimiz de olmadığına göre spor karşılaşmaları gibi konunun hızla hareket ettiği durumlarda, bu modu kullanmak size en güzel kareyi yakalayabilmek için büyük avantaj sağlayacaktır. Sürekli çekim modunu seçtiğinizde, makineniz kapasitesine göre (saniyede 2-3 kare gibi) art arada çekimler yapar. Böylece saniyede belli sayıda pozu ardı ardına çekerek hafıza kartınıza kaydeder. Siz de kısa bir zaman sürecinde, durmaksızın çektiğiniz fotoğraflar arasından en güzelini, en iyisini seçebilirsiniz.

Bu arada unutmamaniz gereken bir iki nokta var. Sürekli çekim modunu seçtiğinizde, arda arda geçekleşen çekimlerle hafıza kartınız daha çabuk dolacaktır. Aynı şekilde bu şekilde gerçekleştirdiğiniz çekimler, makinenizin pilinin daha çabuk tükenmesine yol açabilecektir.

KODAK EasyShare Z885 : Cazİbelİ Bİr Seçenek Daha

Hız kesmeyen rekabet, firmaları kompakt ve ultra kompakt katergoride de daha iyi sunmaya yönlendiriyor. Tüketicilerin yararına olan birçok özellik, ortak bir avantaj olarak giderek daha çok modelde yer alıyor. Yüksek yakınlaştırma, geniş açı, bulanık fotoğraflara karşı önlemler bunların arasında yer alıyor. Kodak EasyShare Z885 de sahip olduklarıyla birçok tüketiciyi mutlu edecek, şık ve etkileyici bir model.

5 kat optİk yakInlaŞtIrma

Z885, kolay ve pratik kullanımlı, şık ve sağlam tasarımlı bir model. Optik yakınlaştırmanın hala çoğu modelde 3’lü kategorilerde olduğunu düşünürsek, modelin sunduğu 5x optik yakınlaştırma önemli bir artı olarak karşımıza çıkıyor. Daha yakına ulaşarak uzaktaki ayrıntıları kaçırmıyorsunuz. 8.1 MP sensörüyle dilerseniz 76-102 santime kadar baskılar için mükemmel bir imkana kavuşuyorsunuz. Bu arada 7 ayrı çözünürlük seçeneği de elinizin altında.

loŞ IŞIkta net sonuç

Yüksek ISO modu ise, kullanıcılara değişik ışık koşullarında otomatik olarak ISO 80 ile 3200 arasında seçim yaparak daha iyi sonuçlar için yardımcı oluyor. Ancak yüksek ISO değerlerinde oluşan görüntü kirlenmesine de katlanmanız gerekiyor. Yüksek obtüratör hızları da, yine düşük ışık koşullarında ve hareketin hızlı olduğu durumlarda ayrıntıları yakalamanıza yardımcı oluyor.

10 HAZIRÇEKİMMODU

EasyShare Z885, sahip olduğu sayısal görüntü sabitleme sistemiyle, hareketli konular ve makinenin titremesiyle oluşan bulanıklıkları önlemeye de yardımcı oluyor. Modelin bir özelliği de "Akıllı Sahne Modu". Kullanılabilir 10 hazır çekim modundan birini, sizin için otomatik olarak, en çarpıcı sonuç için kendi seçiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!