Ceber'in ölümünde 19 kişiye soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Ceberin ölümünde 19 kişiye soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2008 16:28

Engin Ceber'in ölümüyle ilgili olarak Metris’te açığa alınan 19 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

KAFASINA KÜNT MADDELERLE VURULMUŞ 

Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Metris Cezaevi'nde “işkence ve kötü muamele” sonucu öldüğü iddia edilen Engin Ceber'in röntgen filmlerinin, kafaya iz bırakmayan künt darbeler vurulduğunu gösterdiğini ileri sürerek, “Ölüme sebebiyet veren kanamaların oluşması künt maddelerle olmuş” dedi.
İstanbul Tabip Odası'nda Engin Ceber'in ölümüne ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Gürsoy, işkencenin Türkiye'de hala devam ettiğini savundu.

İşkencenin, Ceber olayında söylendiği gibi “bir kaç kişinin yaptığı yanlış bir olay olmadığını, sorunun bu bakışı sağlayan sistemden kaynaklandığını” ifade eden Gürsoy, “İşkence bireysel bir şey değildir. İşkenceyi uygulayanlar hasta insanlar değildir. Sizin, bizim gibi evlerinde çocuklarıyla vakit geçiren insanlardır. Enderdir patolojik işkenceciler” diye konuştu.

Gürsoy, Ceber'in röntgen filmlerini göstererek, “Filmler gösteriyor ki, kafaya iz bırakmayan, künt darbeler vurulmuş. Ölüme sebebiyet veren kanamaların oluşması künt maddelerle olmuş” dedi.
Böyle bir olayda ilk kez bir Adalet Bakanının hükümet ve devlet adına özür dilediğine işaret eden Gürsoy, “Bu gerçekten önemli bir adım. Ama yeter mi? Hayır. Buna rağmen, bu cesareti göstermiş olmalarından dolayı biz yine de bu özrü önemsiyoruz” diye konuştu.

Ceber olayında işin içine bazı hekimlerin de karıştığının anlaşıldığını
belirten Gürsoy, bir hekimin bilerek işkenceyi gizlemesi ya da görmezden gelmesi
durumunda en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini, bu konuyu sonuna kadar takip edeceklerini söyledi.

RÖNTGEN FİLMLERİ

Türk Radyoloji Derneği Başkanı Doç. Dr. Muzaffer Başak da, Ceber'in kafatası ve göğüs röntgen filmlerini göstererek, oluşan travmaları yorumladı.
7 Ekim 2008 tarihli kafatası röntgeninde, beynin iç ve dış zarında ölümle sonuçlanan pek çok kanamanın meydana geldiğinin görüldüğünü anlatan Başak, ayrıca her iki akciğerde de yine sırttan gelen darbelere paralel kanamalar olduğunu bildirdi.

Başak, “Beyinde olabilecek bütün kanama modellerini içeren ve paralel olarak da akciğer kanamasının eşlik ettiği bir durum söz konusu” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!