Cazgırlığa soyunmuş

Güncelleme Tarihi:

Cazgırlığa soyunmuş
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2011 00:00

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in Başbakan Tayyip Erdoğan için Kartalkaya’da söylediği, “3. kez seçimleri kazanarak başpehlivanlık altın kemerini takacak” sözleri CHP’nin tepkisine neden oldu.

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Kendisine, ‘Meclisi sen mi yöneteceksin, yoksa ben mi gelip yöneteyim’ diye diskur çeken Başbakan’ı başpehlivan ilan eden Meclis Başkanı ne yazık ki cazgırlığa soyunmuştur. Cazgırlığa soyunan Şahin’in başpehlivan ilan ettiği Sayın Erdoğan ise işsizlik yolsuzluk, yoksulluk sorunlarının altında tuş olan kof pehlivandır.”

Kendini başpehlivan gören yıkılıyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’e, “Tarih bugün kendini başpehlivan olarak görenlerin yıkıldığını gösteriyor” diye yanıt verdi. Vural, “Bulundukları makamın gereği olan üslubu kullanmak gibi bir özenleri yok. Arınç da böyleydi, Cumhurbaşkanı da öyle. Kendilerine tenzih edilen makamı kullanamıyorlar” dedi.

Ağzıyla kaymış

ESKİ TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in sözlerini şöyle yorumladı: “Meclis Başkanı tarafsızlığını yitirmiş görünüyor. Bu kadar açıktan Genel Başkanı’nı öven bir Meclis Başkanı’na ilk defa rastlanıyor. Ayakları kayacağı yerde karda, ağzı kaymış.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!