‘Çaykara Canavarı’ ceza yağıyor

Güncelleme Tarihi:

‘Çaykara Canavarı’ ceza yağıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2009 18:35

TRABZON'un Çaykara İlçesi'nde yaklaşık 2 yıl önce 5 kişiyi öldürmek suçundan 5 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Eyüp Terzi'ye, daha önce işlediği ‘gasp’ suçu nedeniyle de 20 yıl ağır hapis cezası verildi.

İstanbul'da 1999 yılında organize suç örgütü üyesi olmaktan tutuklanan Eyüp Terzi, 6 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 2005 yılında tahliye oldu. Kayınpederiyle aralarında sorun bulunan Eyüp Terzi, eşi Sakine Terzi'nin Manisa'da akraba ziyaretinde bulunduğu sırada, 11 Ağustos 2007 Cumartesi günü saat 05.00 sıralarında, Çaykara'nın Ulucami Köyü Kaban Mahallesi'nde oturan kayınpederi Muzaffer Gargar'ın evini bastı.

Kapıyı kırarak eve giren Terzi, kalaşnikof silahla kayınpederi 55 yaşındaki Muzaffer Gargar ile baldızı 26 yaşındaki Yeter ve ikiz kayınbiraderleri 12 yaşındaki Murat ve Metin Gargar'ı öldürdükten sonra kaçarken karşılaştığı çoban 35 yaşındaki Ali Güven'i de kurşun yağmuruna tuttu. Eyüp Terzi’ye yardım ettiği iddia edilen yeğeni Selahattin Gencay ile Hatay'da yakalanan Mustafa Terzioğlu tutuklandı. Eyüp Terzi ise olaydan yaklaşık 9 ay sonra İstanbul'un Fatih semtinde tartıştığı otopark işletmecisi arkadaşı Aşkın Akhan'ı öldürdü, otopark görevlisi Cemal Bölükbaşı'nı da yaraladıktan sonra kaçtı. Terzi, bu olayın ardından İstanbul'da yakalandı.

6 Mayıs'ta sonuçlanan davada 5 kişiyi öldürmek suçundan 5 kez ömür boyu, ‘gasp’tan 15, ‘ruhsatsız silah kullanmak’tan da 8 yıl hapis cezasına çarptırılan Eyüp Terzi'ye, 1998 yılında işlediği başka bir ‘gasp’ suçu nedeniyle verilen 20 yıllık hapis cezası da bugün kesinleşti.
Trabzon 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık Eyüp Terzi ve suça iştirak ettiği iddia edilen Selim Şenocak katılmadı. Mahkeme heyeti gerekçeli kararında, 26 Kasım 2001 tarihinde konuyla ilgili 20 yıllık kesinleşmiş kararları bulunduğunu, 1 Haziran 2005 tarihinde yürürlüğe giren 5237 sayılı kanun 7/2 maddesi ile sonradan yürürlüğe giren 5237 sayılı kanuna göre eylem daha ağır müeyyideyi içerdiğinden, uyarlama yapılmasına mahal olmadığına karar verdi.

Mahkeme, 2005 yılında sanık Eyüp Terzi ve Selim Şenocak’ın işlediği gasp suçunu yeni çıkan yasalara uyarlamış ve her ikisine de 10’ar yıl ağır hapis cezası vermişti. Daha sonra bu karar Yargıtay’a gitmiş ve Yargıtay tarafından karar ’Daha fazla ceza verilmesi, uyarlamaya mahal olmadığı yönünde’ görüş bildirerek bozulmuştu.

Buna göre, bugün görülen son duruşmada Mahkeme Heyeti Yargıtay’ın görüşüne uyarak suçun uyarlama yapılmasına gerek olmadığına hükmetti ve Eyüp Terzi ve Selim Şenocak’a 2001 yılında verilen 20'şer yıllık ağır hapis cezasının infazını onayladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!